Στο… ψυγείο η βόρεια Ελλάδα, ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο
Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και παγετός είναι και την Παρασκευή τα χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στους -22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο παγωμένο Νευροκόπι. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα το Σάββατο.
Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και παγετός είναι και την Παρασκευή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στους -22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο παγωμένο Νευροκόπι. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα αναμένεται το Σάββατο.
Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, παρά το τσουχτερό κρύο -νωρίς το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -3 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης- δεν παρατηρούνταν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, που κλείνει συνήθως για προληπτικούς λόγους, ήταν ανοιχτός.
Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο της Αρνισσας και προς το Βόρα, αλλά στα ορεινά του νομού Σερρών, προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, όπως και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με κατεύθυνση προς τη Βροντού.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται και η κίνηση των οχημάτων από το 14ο έως το 20ό χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας, από το 15ο έως το 24ο χλμ της εθνικής οδού Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βίγλας και από το 20ό έως το 30ό χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου.
Στην περιοχή των Γρεβενών, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους -5 βαθμούς Κελσίου, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες μόνο στα ψηλά σημεία του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας.
Στα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού, το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί πέντε έως έξι μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά επτά μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί από τέσσερα έως έξι μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Επιστροφή Ελλήνων εκδρομέων από τα σύνορα Ρουμανίας – Βουλγαρίας
Εν τω μεταξύ, το δρόμο της επιστροφής προς τη Θεσσαλονίκη πήραν το πρωί της Παρασκευής οι Έλληνες τουρίστες που εγκλωβίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας το απόγευμα της Πέμπτης στα σύνορα Ρουμανίας – Βουλγαρίας και χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν στη βουλγαρική πόλη Ρούσε, καθώς ήταν αδύνατο να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 20 Θεσσαλονικείς εκδρομείς χρειάστηκε να περιμένει μαζί με άλλα οχήματα, για αρκετές ώρες, στη συνοριακή διάβαση Γκεοργκίου της Ρουμανίας.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης οι εκδρομείς κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της Ρούσε, απ όπου αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής για τη Θεσσαλονίκη.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.