Στον Συνήγορο του Καταναλωτή η ΔΕΗ για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές
Πάνω από μία ζημιά έχει υποστεί το 15% των νοικοκυριών τα δύο τελευταία χρόνια εξ’ αιτίας πτώσης τάσης του ρεύματος σύμφωνα με έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Στις 5/12, η ΔΕΗ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον Συνήγορο του Καταναλωτή.
Πάνω από μία ζημιά έχει υποστεί το 15% των νοικοκυριών τα δύο τελευταία χρόνια εξ’ αιτίας πτώσης τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Μάλιστα, στις 5 Δεκεμβρίου, η ΔΕΗ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις ζημιές αυτές στον Συνήγορο του Καταναλωτή.
Σύμφωνα με στοιχεία της εκτεταμένης έρευνας σε 1.800 νοικοκυριά πανελλαδικά, το 15% αυτών δηλώνει ότι, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, έχει υποστεί κατά μέσο όρο 1,63 φορές βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές εξαιτίας διακοπών ή πτώσεων τάσεως.
Σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή επισημαίνει ότι αφορμή της κλήσης της ΔΕΗ ΑΕ, στάθηκε η διαπίστωση ότι η εταιρία δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε ευθύνη της για την πρόκληση των ζημιών και συνεπώς για αποζημίωση των καταναλωτών.
Αυτό μάλιστα, χωρίς να παραθέτει πλήρη αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την τήρηση των υποχρεώσεών της κατά τη σύμβαση και το νόμο.
Από την πλευρά της η ΔΕΗ τονίζει ότι δεν αναγνωρίζει ευθύνη αποζημίωσης σε περιπτώσεις βλάβης σε υπόγεια καλώδια τροφοδότησης της ΔΕΗ ΑΕ και σε άλλες περιπτώσεις όπου η ακριβής αιτία της βλάβης δεν προσδιορίζεται επακριβώς αφού πρώτα διαπιστωθεί ότι αυτή δεν οφείλεται σε βλάβη του δικτύου της.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις συμβατικές τις υποχρεώσεις, δεν εγγυάται τη σταθερή και αδιάλειπτη παροχή ρεύματος σε περιπτώσεις ανωμαλιών ή διακοπών και δεν ευθύνεται έναντι των καταναλωτών για τυχόν ζημιές τους από τέτοιες ανωμαλίες ή βλάβες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας