Δικαιολογημένη η οργή του Χ.Καρζάι, λέει το ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ, απαντώντας στις κατηγορίες του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι για επιθέσεις χωρίς διάκριση κατά αμάχων, είπε ότι η οργή του είναι «δικαιολογημένη» και ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.
91
Το ΝΑΤΟ, απαντώντας στις κατηγορίες του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι για επιθέσεις χωρίς διάκριση κατά αμάχων, είπε ότι η οργή του είναι «δικαιολογημένη» και ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.
Ο Χαμίντ Καρζάι εμφανώς οργισμένος, καταδίκασε τις «απρόσεκτες και χωρίς διάκριση» επιθέσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που έχουν ως αποτέλεσμα να σκοτώνονται αθώοι άμαχοι. «Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό» δήλωσε ο Χαμίντ Καρζάι.
Απαντώντας στις κατηγορίες του Χ.Καρζάι, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Νικ Λαντ είπε ότι ο θυμός του Αφγανού προέδρου είναι δικαιολογημένος. «Ο πρόεδρος Καρζάι έχει το δικαίωμα να είναι απογοητευμένος και θυμωμένος για τον αριθμό των θανάτων πολιτών τις τελευταίες ημέρες» είπε ο Λαντ στο Associated Press.
«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, απ ότι μέχρι τώρα. Αλλά, αντίθετα από τους Ταλιμπάν, δεν έχουμε ως στόχο να προκαλέσουμε το θάνατο πολιτών και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά» προσέθεσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
Σε διάστημα μόλις δέκα ημερών έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 90 Αφγανοί πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετράει αγωγές η Κάιλι Τζένερ – Ακόμη μία οικιακή βοηθός καταγγέλλει κακομεταχείριση
- Διάβασμα, συζητήσεις, ακαταστασία: Οι συνήθειες που δείχνουν υψηλό IQ
- Η μάχη των μεταγωγικών: C-130 και C-390 ανταγωνίζονται για την κατάκτηση των ελληνικών αιθέρων
- Η ερωτική χημεία των Τζένιφερ Λόπεζ και Μπρετ Γκόλντσταϊν στην οθόνη
- Δημογραφικό: Ραγδαία ανατροπή της κρίσιμης αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους
- Κομισιόν: Άμεση στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση
- Από το Παλλάς στο Ηράκλειο: Ο Αλέξης Τσίπρας, η Ιθάκη του και η νέα περιπέτεια που τώρα αρχίζει
- Εφορία: Δύο δισ. ευρώ φόροι έμειναν απλήρωτοι το πρώτο δίμηνο του έτους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442