Κυβερνοεπίθεση σε συστήματα του αμερικανικού Πενταγώνου
Έως και 1.500 υπολογιστές του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας τέθηκαν προληπτικά εκτός λειτουργίας λόγω επίθεσης άγνωστων χάκερ σε σύστημα που διακινεί μη απόρρητη ηλεκτρονική αλληλογραφία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
36
Έως και 1.500 υπολογιστές του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας τέθηκαν προληπτικά εκτός λειτουργίας λόγω επίθεσης άγνωστων χάκερ σε σύστημα που διακινεί μη απόρρητη ηλεκτρονική αλληλογραφία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Τμήματα του συστήματος «τέθηκαν εκτός λειτουργίας χθες το απόγευμα έπειτα από την ανίχνευση διείσδυσης» δήλωσε αργά την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Πρόσθεσε ότι η λειτουργία της υπηρεσίας θα αποκατασταθεί «πολύ σύντομα».
«Προφανώς διαθέτουμε εφεδρικά συστήματα […] θα υπάρξει αναστάτωση σε θέματα διοίκησης και ενόχληση του προσωπικού», είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη φύση ή την προέλευση της επίθεσης.
Το σύστημα διακινεί ηλεκτρονική αλληλογραφία «ρουτίνας», η οποία αφορά διοικητικά θέματα και δεν περιλαμβάνει διαβαθμισμένες πληροφορίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε ο Γκέιτς.
Δήλωσε επίσης ότι το Πεντάγωνο δέχεται εκατοντάδες επιθέσεις κάθε μέρα οι οποίες συνήθως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
Την Τετάρτη, επιτροπή του Κογκρέσου αποκάλυψε ότι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν σε υπολογιστές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, της υπηρεσίας που παρέχει στην κυβέρνηση προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετράει αγωγές η Κάιλι Τζένερ – Ακόμη μία οικιακή βοηθός καταγγέλλει κακομεταχείριση
- Διάβασμα, συζητήσεις, ακαταστασία: Οι συνήθειες που δείχνουν υψηλό IQ
- Η μάχη των μεταγωγικών: C-130 και C-390 ανταγωνίζονται για την κατάκτηση των ελληνικών αιθέρων
- Η ερωτική χημεία των Τζένιφερ Λόπεζ και Μπρετ Γκόλντσταϊν στην οθόνη
- Δημογραφικό: Ραγδαία ανατροπή της κρίσιμης αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους
- Κομισιόν: Άμεση στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση
- Από το Παλλάς στο Ηράκλειο: Ο Αλέξης Τσίπρας, η Ιθάκη του και η νέα περιπέτεια που τώρα αρχίζει
- Εφορία: Δύο δισ. ευρώ φόροι έμειναν απλήρωτοι το πρώτο δίμηνο του έτους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442