Δεκάδες χιλιάδες άτομα στην πορεία των ομοφυλοφίλων στη Ρώμη
Δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Ρώμη προκειμένου να λάβουν μέρος στην παρέλαση της «Περηφάνιας των Ομοφυλοφίλων» (Gay Pride) απαιτώντας μεγαλύτερη αναγνώριση για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
91
Δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Ρώμη προκειμένου να λάβουν μέρος στην παρέλαση της «Περηφάνιας των Ομοφυλοφίλων» (Gay Pride) απαιτώντας μεγαλύτερη αναγνώριση για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, οι διαδηλωτές ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση να αγνοήσει τις αντιρρήσεις του Βατικανού και να δώσει περισσότερα δικαιώματα σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων.
Σύμφωνα με το BBC, η πορεία ξεκίνησε από την πύλη του Αγίου Παύλου στη Ρώμη και κατέληξε στην επίσημη έδρα του Πάπα ως επισκόπου της Ρώμης. «Περισσότερη ελευθερία, λιγότερο Βατικανό» έγραφε μια σημαία. Στην πορεία παρευρέθησαν και αρκετοί πολιτικοί.
Η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι έχει προτείνει νόμο που θα επιτρέπει σε ανύπαντρα ζευγάρια -ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα- να σχηματίζουν πολιτική ένωση (χωρίς όμως να νομιμοποιεί τις ενώσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου) και να απολαμβάνουν δικαιώματα κληρονομιάς.
Το Βατικανό όμως έχει επιτεθεί στο νομοσχέδιο. Ο Πάπας Βενέδικτος IΣτ΄ έχει εκφραστεί κατά του νόμου, μιλώντας για τον «ανησυχητικό αποπροσανατολισμό» της κοινωνίας και τους παραδοσιακούς θεσμούς, όπως ο γάμος και η οικογένεια, που δέχονται επίθεση -όπως έχει πει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετράει αγωγές η Κάιλι Τζένερ – Ακόμη μία οικιακή βοηθός καταγγέλλει κακομεταχείριση
- Διάβασμα, συζητήσεις, ακαταστασία: Οι συνήθειες που δείχνουν υψηλό IQ
- Η μάχη των μεταγωγικών: C-130 και C-390 ανταγωνίζονται για την κατάκτηση των ελληνικών αιθέρων
- Η ερωτική χημεία των Τζένιφερ Λόπεζ και Μπρετ Γκόλντσταϊν στην οθόνη
- Δημογραφικό: Ραγδαία ανατροπή της κρίσιμης αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους
- Κομισιόν: Άμεση στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση
- Από το Παλλάς στο Ηράκλειο: Ο Αλέξης Τσίπρας, η Ιθάκη του και η νέα περιπέτεια που τώρα αρχίζει
- Εφορία: Δύο δισ. ευρώ φόροι έμειναν απλήρωτοι το πρώτο δίμηνο του έτους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442