«Ευνοημένος» της αναβολής ο ΠΑΟΚ, δυσαρέσκεια στον Αρη
Μπορεί η αντιπαλότητά τους στον αθλητισμό να είναι παροιμιώδης, ωστόσο Αρης και ΠΑΟΚ συμφώνησαν ότι δεν επιθυμούσαν την αναβολή του μεταξύ τους ντέρμπι για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Επί της ουσίας πάντως, ευνοημένος της υπόθεσης μοιάζει να είναι ο «Δικέφαλος», καθώς οι παίκτες, αλλά και ο νέος προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής, θα έχουν την ευκαιρία να «μάθουν» καλύτερα ο ένας τον άλλο.
Μπορεί η αντιπαλότητά τους στον αθλητισμό να είναι παροιμιώδης, ωστόσο Αρης και ΠΑΟΚ συμφώνησαν, όπως προκύπτει από δηλώσεις προπονητών, παικτών και παραγόντων τους, ότι δεν επιθυμούσαν την αναβολή του μεταξύ τους ντέρμπι για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.
Τη δυσαρέσκεια του για τη μετάθεση του ντέρμπι με τον Αρη κατέθεσε ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Αλεξανδρής. «Μας στενοχώρησε η απόφαση για την αναβολή του αγώνα. Όλοι μας, οι παίκτες, εγώ και οι συνεργάτες μου, πιστεύω και όλοι οι φίλαθλοί του ΠΑΟΚ, θέλαμε να γίνει κανονικά» είπε αρχικά.
Και προσέθεσε: «Ήμασταν έτοιμοι και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το τοπικό ντέρμπι και ειλικρινά δεν δεχθήκαμε με ικανοποίηση αυτή την απόφαση. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις επόμενες ημέρες, για να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας και να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα, όποτε κι αν γίνει».
Ασχετα με τα λόγια, ωστόσο, η εξέλιξη των πραγμάτων μάλλον βοηθά το «Δικέφαλο», με δεδομένο ότι ο Αλεξανδρής θα έχει έτσι επιπλέον χρόνο να περάσει την αγωνιστική του φιλοσοφία στους παίκτες. Εξυπηρετείται, ακόμη, και ο νεοαποκτηθείς Σι Τζέι Ουάτσον στην καλύτερη προσαρμογή του στα δεδομένα του συλλόγου.
Από την άλλη πλευρά, αλλιώς το προγραμμάτιζε ο Αντρέα Ματσόν, όταν έβλεπε νωρίς την Παρασκευή παίκτες του να φτάνουν στο Αλεξάνδρειο για τηλεοπτική «κατασκοπία» του ΠΑΟΚ, και αλλιώς αναγκάζεται πλέον να διαμορφώσει τα πλάνα του, ύστερα από την υπουργική απόφαση για μετάθεση του ντέρμπι.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο το πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές, στις οποίες ανάβουμε και κλείνουμε το διακόπτη, για να μπορέσουν ν αποδώσουν» εξήγησε με νόημα ο Ιταλός τεχνικός.
Και συνέχισε: «Την κατάσταση, όπως και να έχει, δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν άλλοι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έτσι ευνοείται ο ΠΑΟΚ. Αποκτά τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς ο καινούργιος προπονητής θα μπορέσει να δουλέψει καλύτερα με το υλικό που διαθέτει στα χέρια του».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναφορά του Γιώργου Σιγάλα: «Με το όλο ζήτημα ταλαιπωρούμαστε και εμείς και οι φίλαθλοι. Θεωρώ γενικότερα πως έχει καταντήσει τραγωδία το όλο θέμα διαχείρισης της βίας. Μπορεί να γίνει αυτό με πιο απλό τρόπο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για το παιχνίδι, ελπίζοντας ότι θα οριστεί η διεξαγωγή του σύντομα. Σαφώς και ευνοείται τη δεδομένη χρονική στιγμή με την εξέλιξη ο ΠΑΟΚ».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Θανάσης Τζεβελέκης, δήλωσε: «Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε κάτι ιδιαίτερο για ό,τι αποφασίστηκε. Η σκέψη μας από εδώ και πέρα βρίσκεται στο πως θα δρομολογήσουμε τον ορισμό του αγώνα. Υπήρξαν διάφορες συζητήσεις για να προχωρήσει το πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε να λυθεί το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα. Πάρθηκε μια απόφαση, καλή ή κακή και οφείλουμε να τη σεβαστούμε».
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.