Εκπληξη προκάλεσε στην «οικογένεια» της αρσης βαρών και όχι μόνο η απόφαση εξάμηνης φυλάκισης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Λεωνίδα Σαμπάνη, για χρήση τεστοστερόνης. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης είχε βρεθεί θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και -σε αθλητικό επίπεδο- τιμωρήθηκε με διετή απόκλεισμό.
Εκπληξη προκάλεσε στην «οικογένεια» της αρσης βαρών και όχι μόνο η απόφαση εξάμηνης φυλάκισης του Λεωνίδα Σαμπάνη, για χρήση τεστοστερόνης.
Ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα και του Σίδνεϊ είχε βρεθεί θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και -σε αθλητικό επίπεδο- τιμωρήθηκε με διετή απόκλεισμό, ενώ τού αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην κατηγορία των 62 κιλών.
Σε ποινικό επίπεδο, η υπόθεση εκδικάσθηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο που επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή στον Σαμπάνη, ο οποίος άσκησε έφεση και έμεινε ελεύθερος.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο εθνικός προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Βίκτωρ Μήτρου, Βαλέριος Λεωνίδης και ο υπεύθυνος ντόπινγκ κοντρόλ του κλειστού της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Κοινή συνισταμένη σε όλες τις καταθέσεις ήταν πως αποτελούσε παράλογο γεγονός να λάβει ένας αθλητής τόσο υψηλή δόση τεστοστερόνης την παραμονή ενός αγώνα, αφού ήταν σίγουρο πως το δείγμα του θα βρεθεί θετικό.
Ο Σαμπάνης, που εκπροσωπήθηκε από τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, επανέλαβε πως δεν έλαβε ποτέ εν γνώσει του την απαγορευμένη ουσία και πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει.
«Είναι ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Ο νόμος λέει πως ένας αθλητής πρέπει να τιμωρείται αν λαμβάνει απαγορευμένες ουσίες με σκοπό να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Πώς, όμως, γίνεται αυτό στην περίπτωση του Σαμπάνη; Δεν γνώριζε τίποτα. Αν είχε πάρει εν γνώσει του τεστοστερόνη λίγο πριν τον αγώνα θα ήταν σα να αυτοκτονούσε…» σχολίασε ο Βαλέριος Λεωνίδης.
Τώρα πλέον η υπόθεση του Σαμπάνη μεταφέρεται στο εφετείο, όπου ο αθλητής ελπίζει στην οριστική αθώωση του, αλλά και την απαλλαγή του από ένα «βάρος» που τον καταδιώκει παραπάνω από δύο χρόνια.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.