Υπομονή ζήτησε από τους Αμερικανούς ο Μπους και υποσχέθηκε νίκη στο Ιράκ
Οι αμερικανικές δυνάμεις κερδίζουν τη μάχη στο Ιράκ, δήλωσε ο Τζορτζ Ο. Μπους σε διάγγελμα προς τους συμπολίτες του από το Οβάλ Γραφείο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τούς ζήτησε να κάνουν υπομονή, να είναι έτοιμοι για νέες θυσίες και να μην είναι ηττοπαθείς.
Οι αμερικανικές δυνάμεις κερδίζουν τη μάχη στο Ιράκ, δήλωσε ο Τζορτζ Ο. Μπους σε διάγγελμα προς τους συμπολίτες του από το Οβάλ Γραφείο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τούς ζήτησε να κάνουν υπομονή, να είναι έτοιμοι για νέες θυσίες και να μην είναι ηττοπαθείς.
«Δεν αναμένω από εσάς να υποστηρίξετε ό,τι κάνω, όμως απόψε έχω μία παράκληση: μην παραδίνεστε στην απογοήτευση και μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για την ελευθερία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ καθυστέρησαν στις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση του Ιράκ και την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ πρόβλεψε ότι η βία θα συνεχιστεί. «Αυτή η δουλειά αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη στο Ιράκ, πιο δύσκολη από ό,τι περίμενα» παραδέχθηκε.
Ο Μπους επέκρινε την «ηττοπάθεια» ορισμένων από τους πολιτικούς του αντιπάλους και δήλωσε «όχι μόνον μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά κερδίζουμε ήδη τον πόλεμο στο Ιράκ».
Όσο για το αν θα αποσυρθούν οι Αμερικανοί από το Ιράκ δήλωσε: «Θα λάβω αποφάσεις για τον αριθμό των στρατιωτών που θα μείνουν στο Ιράκ από την πρόοδο που θα επιτευχθεί στη χώρα και κυρίως από τις εκτιμήσεις του Επιτελείου.
» Δεν πρόκειται να συναινέσω σε χρονοδιαγράμματα που θα θέσουν πολιτικοί κύκλοι στην Ουάσινκτον. Οι δυνάμεις μας στο Ιράκ βρίσκονται στα πρόθυρα της τελικής νίκης και μόνο αυτή θα αποτελέσει πρόκριμα για την απεμπλοκή τους.»
Αναφερόμενος στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου στο Ιράκ είπε ότί πρόκειται για «ιστορική μέρα στην ιστορία της ελευθερίας» και ότι οι Ιρακινοί θα σχηματίσουν πλέον την πρώτη κυβέρνησή τους, βάσει του νέου Συντάγματος της χώρας. «Ένας λαός που υπέφερε τόσο πολύ υπό τον ζυγό της τυραννίας θα γίνει μέλος του ελεύθερου κόσμου» προέβλεψε.
«Οι εκλογές δεν σημαίνουν τον τερματισμό της βίας. Ωστόσο είναι το ξεκίνημα για κάτι καινούργιο: τη συνταγματική δημοκρατία στην καρδιά της Μέσης Ανατολής».
Τέλος, παραδέχθηκε ότι δεν εντοπίστηκαν όπλα μαζικής καταστροφής μετά την εισβολή στο Ιράκ: «ανακαλύψαμε κάποια ικανότητα για επανακίνηση προγραμμάτων κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά δεν βρήκαμε τέτοια όπλα.
» Είναι αλήθεια πως ο Σαντάμ είχε παρελθόν στις προσπάθειες για την κατασκευή και τη χρήση τέτοιων όπλων. Είναι αλήθεια πως συστηματικά απέκρυψε τέτοια προγράμματα και εμπόδισε τους επιθεωρητές του ΟΗΕ. Είναι επίσης αλήθεια ότι πολλές χώρες πίστεψαν πως ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής.»
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.