Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τέταρτη νύχτα συγκρούσεων σε προάστιο του Παρισιού με δεκάδες τραυματίες

Τέταρτη νύχτα συγκρούσεων σε προάστιο του Παρισιού με δεκάδες τραυματίες

Για τέταρτη νύχτα συνεχίστηκαν τα βίαια επεισόδια σε προάστιο του Παρισιού με πρωταγωνιστές συμμορίες νεαρών που συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα. Στην περιοχή έσπευσε ο Σαρκοζί που υπεραμύνθηκε της πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας.

31

Για τέταρτη νύχτα συνεχίστηκαν τα βίαια επεισόδια σε προάστιο του Παρισιού με πρωταγωνιστές συμμορίες νεαρών που συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα. Στην περιοχή έσπευσε ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί που υπεραμύνθηκε της πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας.

Όλα άρχισαν την περασμένη Πέμπτη, όταν δύο ανήλικοι -ηλικίας 15 και 17 ετών- βρήκαν τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στον οποίο είχαν καταφύγει, πιστεύοντας εσφαλμένα ότι καταδιώκονταν από τη γαλλική αστυνομία.

Ακολούθησαν τέσσερις νύχτες βίαιων συγκρούσεων συμμοριών με αστυνομικούς. Αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες, έξι αξιωματικοί της αστυνομίας και δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν, ενώ συνελήφθησαν 11 άτομα.

Στην περιοχή έσπευσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος συναντήθηκε με τους γονείς των νεκρών εφήβων και υποσχέθηκε ότι οι προβληματικές συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας θα έχουν «την ασφάλεια που δικαιούνται».

Ο Σαρκοζί επιβεβαίωσε εξάλλου πληροφορίες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης ότι δακρυγόνα ερρίφθησαν μέσα σε τέμενος στο προάστιο Μπομπινί την Κυριακή, αλλά προσέθεσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι την έριξε η αστυνομία».

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε και με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας στην περιοχή. Δεσμεύτηκε μάλιστα για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας με τη διάθεση περισσότερων αστυνομικών στις «προβληματικές» συνοικίες.

Από την έναρξη του 2005, τουλάχιστον 9.000 αυτοκίνητα της αστυνομίας έχουν δεχθεί επιθέσεις με πέτρες και κάθε βράδυ, περίπου 20-40 αυτοκίνητα πυρπολούνται, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Monde ο Σαρκοζί, τονίζοντας έτσι το μέγεθος του προβλήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο