Αντιδράσεις και επεισόδια κατά την παρέλαση του γερμανικού στρατού στο Βερολίνο
Με αντιδράσεις και μικροεπεισόδια συνοδεύτηκε η παρέλαση του γερμανικού στρατού την Τετάρτη στο Βερολίνο με αφορμή την 50ή επέτειο ίδρυσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Περίπου 500 στρατιώτες, κρατώντας αναμμένους πυρσούς, παρήλασαν μπροστά από το Κοινοβούλιο.
31
Με αντιδράσεις και μικροεπεισόδια συνοδεύτηκε η παρέλαση του γερμανικού στρατού την Τετάρτη στο Βερολίνο με αφορμή την 50ή επέτειο επανίδρυσης των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη διάλυση της ναζιστικής Γερμανίας.
Περίπου 500 στρατιώτες, κρατώντας αναμμένους πυρσούς, παρήλασαν μπροστά από το κτίριο της Ομοσπονδιακής Βουλής υπό τα βλέμματα του απερχόμενου καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ, της διαδόχου του, Ανγκελα Μέρκελ και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ.
Την ίδια ώρα, περίπου 1.200 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία -σύμφωνα με τους διαδηλωτές- αναβιώνει τις σκοτεινές ημέρες του μιλιταριστικού παρελθόντος της Γερμανίας.
Η αστυνομία επενέβη και απομάκρυνε τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να κινηθούν με… απειλητικές διαθέσεις προς τους στρατιώτες.
Οι επικριτές της παρέλασης σημειώνουν ότι πρόκειται για μία «αρχαϊκή» παράδοση, η οποία θα έπρεπε να καταργηθεί όταν ιδρύθηκαν εκ νέου οι Ένοπλες Δυνάμεις της μεταπολεμικής Γερμανίας το 1955.
Ωστόσο, ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας Πέτερ Στρουκ υπεραμύνθηκε της παράδοσης αυτής, λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο των ναζί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Betsson Επίσημος Χορηγός του Davis Cup
- WWF: Πώς η προδιαγεγραμμένη καύση βοηθά στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών
- Ποια επιδόματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εφορίας
- ΗΠΑ και Κίνα αρνήθηκαν να υπογράψουν διακήρυξη για τη στρατιωτική χρήση της ΑΙ
- Βιολάντα: Εξετάζονται δείγματα από το έδαφος – Κατασχέθηκαν έγγραφα από το σπίτι του ιδιοκτήτη
- «Man down»: Ο Μοντέρο σώριασε τον «πολύ» Βασίλιε Μίτσιτς στο παρκέ και τα social media… γλεντούν (vid)
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Ένα μυστικό αποκαλύπτεται
- Άκης Πετρετζίκης: Σοβαρό ατύχημα για τον γνωστό σεφ – «Ο πόνος είναι αφόρητος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442