Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Να μετατρέψουμε τη γειτονία σε φιλία, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος Α/ΓΕΣ

Να μετατρέψουμε τη γειτονία σε φιλία, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος Α/ΓΕΣ

Την πεποίθησή του ότι «πρέπει να μετατρέψουμε τη γειτονία σε φιλία» εξέφρασε ο αρχηγός του ΓΕΣ της Τουρκίας Γιασάρ Μπουγιούκανιτ κατά την επίσκεψη του στο σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και πλέον λειτουργεί ως τούρκικο προξενείο Θεσσαλονίκης.

38

Την πεποίθησή του ότι «πρέπει να μετατρέψουμε τη γειτονία σε φιλία» εξέφρασε ο αρχηγός του ΓΕΣ της Τουρκίας Γιασάρ Μπουγιούκανιτ κατά την επίσκεψη του την Παρασκευή στο σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και πλέον λειτουργεί ως τούρκικο προξενείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουγιούκανιτ αναφερόμενος στον αρχηγό του ελληνικού ΓΕΣ, Νικόλαο Ντούβα, είπε ότι «οι ανώτεροι αξιωματικοί μπορούν εύκολα να είναι φίλοι μεταξύ τους, αλλά σημασία έχει να είναι φίλοι οι λαοί».

«Για να γίνει αυτό πρέπει να εκπαιδεύσουμε τη νεολαία να μην αισθάνεται μίσος, πρέπει να την μπολιάσουμε με αισθήματα αγάπης και φιλίας» πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχουν πολύ σημαντικές αιτίες, ώστε να μην έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα».

«Μπορεί να έχουμε προβλήματα, αν ρωτάτε βέβαια εμένα δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, αλλά εάν έχουμε, να καθήσουμε να τα συζητήσουμε και να τα λύσουμε. Αιώνες οι κοινωνίες μας έζησαν μαζί και τώρα είμαστε και σύμμαχοι» κατέληξε ο αρχηγός του ΓΕΣ της Τουρκίας.

Νωρίτερα, ο κ. Μπουγιούκανιτ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Νικόλαο Ντούβα και επιτελών του ελληνικού και του τουρκικού Στρατού, επισκέφτηκε τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) του Στρατού Ξηράς στο στρατόπεδο «Νταλίπη», όπου τον υποδέχτηκε ο διοικητής της Σχολής ταξίαρχος Γιώργος Νένος και οι καθηγητές-αξιωματικοί της Σχολής.

Ο κ. Νένος ενημέρωσε τους Τούρκους αξιωματικούς για τους τρόπους και τις μεθόδους διδασκαλίας που ακολουθεί η Σχολή, ενώ έγινε και μία επίδειξη επί πρακτικής βάσεως.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουγιούκανιτ ξεναγήθηκε στους χώρους της Σχολής, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, καταρτίζοντας επιτελικά στελέχη, τα οποία επανδρώνουν τις Ταξιαρχίες και τις Μεραρχίες του Στρατού Ξηράς.

Ακολούθως ο Γιασάρ Μπουγιούκανιτ μίλησε, κεκλεισμένων των θυρών, στους σπουδαστές της Σχολής και στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο