Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Νέες κινητοποιήσεις στα Ανω Λιόσια για τη λυματολάσπη την επόμενη εβδομάδα

Νέες κινητοποιήσεις στα Ανω Λιόσια για τη λυματολάσπη την επόμενη εβδομάδα

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι των Ανω Λιοσίων, αντιδρώντας στη μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στην τοπική χωματερή. Ο δήμαρχος Ν.Παπαδήμας καταδίκασε τα πρόσφατα επεισόδια με τα ΜΑΤ και επέκρινε εκ νέου τη στάση του Γ.Σουφλιά.

71

Σε νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τετάρτη και Παρασκευή προχωρούν οι κάτοικοι των Ανω Λιοσίων, αντιδρώντας στη μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στην τοπική χωματερή. Ο δήμαρχος Νίκος Παπαδήμας καταδίκασε τα πρόσφατα επεισόδια με τα ΜΑΤ και επέκρινε εκ νέου τη στάση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία των Ανω Λιοσίων, ο κ. Παπαδήμας αναφέρθηκε στην ιστορία διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και τόνισε ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ συνεχίζει να υποστηρίζει μια ανεδαφική και ανέφικτη λύση για τις χωματερές.

Ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων χαρακτήρισε απαράδεκτα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν από δύο ημέρες έξω από τη χωματερή, όπου, όπως ανέφερε, «η βία, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία προσπάθησαν να μην ακουστεί η φωνή των δημοτών για την υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και για την υγεία των κατοίκων».

Σχετικά δε με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόρριψη της λυματολάσπης και τη λειτουργία της χωματερής, ο κ. Παπαδήμας είπε ότι είναι άδικες και, όπως εξήγησε, για το λόγο αυτό τόσο ο Δήμος Ανω Λιοσίων όσο και η Νομαρχία Δυτικής Αττικής έχουν καταθέσει αίτηση ανάκλησής της.

«Για καμία απόφαση πολιτική, αλλά και για κανένα πολιτικό παιχνίδι, εμείς δεν θα φύγουμε από την πόλη που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε» διατράνωσε ο κ. Παπαδήμας. Είπε ακόμη ότι η πρόθεση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ να ξεκινήσει η λειτουργία νέας χωματερής δίπλα στην ήδη υφιστάμενη θα έχει τραγικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων και θα προκαλέσει την παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

«Μια χωματερή χωρίς προδιαγραφές δεν πρέπει να λειτουργήσει» είπε ακόμη ο δήμαρχος και ζήτησε από την κυβέρνηση να λογικευθεί και να ανακοινώσει μέχρι και τη Δευτέρα τις νέες θέσεις χωματερών.

Ταυτόχρονα, κάλεσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να επιληφθεί, ώστε να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο μπροστά και γύρω από την είσοδο της χωματερής. «Το ζητάμε αυτό» είπε, «για να μην αισθανόμαστε ότι ζούμε σε δήμο που τελεί υπό κατοχή».

«Ο αγώνας τώρα ξεκινάει» τόνισε επίσης ο κ. Παπαδήμας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα, επαγρύπνηση και ενότητα, διότι πρόκειται για αγώνα οργανωμένο με μεγάλη διάρκεια ζωής, που στόχο έχει να μη βρεθεί ο δήμος πολλές δεκαετίες πίσω. «Ο αγώνας μας θα είναι τέτοιος» είπε, «που είμαστε σίγουροι πως η κυβέρνηση θα αλλάξει τα σχέδιά της, αλλά και την τακτική της».

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η δημοτική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ανω Λιοσίων προειδοποιεί τους εμπνευστές του σχεδίου μεταφοράς της λυματολάσπης ότι θα είναι πλέον υπεύθυνοι για ότι συμβεί στη συνέχεια. «Η ενότητά μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είναι το μοναδικό όπλο μας απέναντι στα αστυνομικά ρόπαλα, που δεν θα επιτρέψει τα σχέδιά τους να περάσουν».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο