Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πράσινο φως από Καραμανλή για τη δημιουργία επικοινωνιακής ομάδας στη Ρηγίλλης

Πράσινο φως από Καραμανλή για τη δημιουργία επικοινωνιακής ομάδας στη Ρηγίλλης

O γραμματέας της ΝΔ Β.Μεϊμαράκης δημιουργεί στη Ρηγίλλης αμέσως μετά το Πάσχα ειδικό μηχανισμό παρακολούθησης της επικαιρότητας και οργανώνει παράλληλα δική του ομάδα επικοινωνιακής αντεπίθεσης με τη βοήθεια των συντονιστών και των τομεαρχών του κόμματος.

28

O γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης δημιουργεί στη Ρηγίλλης αμέσως μετά το Πάσχα ειδικό μηχανισμό παρακολούθησης της επικαιρότητας και οργανώνει παράλληλα δική του ομάδα επικοινωνιακής αντεπίθεσης με τη βοήθεια των συντονιστών και των τομεαρχών του κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Βήμα, διαπιστώνοντας ότι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την επικοινωνιακή πολιτική της διαρκώς αυξάνεται, και μάλιστα από δικά της στελέχη, ο ο κ. Μεϊμαράκης αξιοποιεί στην ουσία έναν μηχανισμό που εγκατέστησε στη Ρηγίλλης από το 2001 ο τότε εκπρόσωπος Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα Θοδωρής Ρουσόπουλος, με τον οποίο παρακολουθούνται και καταγράφονται συστηματικά όλα όσα μεταδίδονται από τις ενημερωτικές εκπομπές των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα επιχειρείται να δημιουργηθεί και πάλι ένας δίαυλος επικοινωνίας με τα υπουργεία για τον καλύτερο συντονισμό κόμματος και κυβέρνησης στον τομέα της επικοινωνίας, την ίδια στιγμή όμως που κάτι αντίστοιχο επιχειρείται και από το Μέγαρο Μαξίμου, δημιουργώντας ερωτήματα αρμονικής συνεργασίας στην προβολή του κυβερνητικού έργου.

Η νέα επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση συμφωνήθηκε πριν από 15 ημέρες στη σύσκεψη που συνεκάλεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην οικία του στη Ραφήνα και στην οποία συμμετείχαν οι κκ. Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Σουφλιάς, Δημήτρης Σιούφας, Θοδωρής Ρουσόπουλος και Ευάγγελος Μεϊμαράκης -η ομάδα δηλαδή που συμμετείχε στον «πρωινό καφέ» της Ρηγίλλης ως τις εθνικές εκλογές.

Εκτός της επανασύστασης της άτυπης αυτής επικοινωνιακής ομάδας, η οποία θα συνεδριάζει και πάλι ανά τακτά διαστήματα, αποφασίστηκε να επιχειρηθεί η αναβάθμιση της επικοινωνιακής πολιτικής για να αποκτήσει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά κυρίως σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ειδικό ρόλο στη νέα στρατηγική φαίνεται όμως ότι θα έχει ο γραμματέας του κόμματος κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος οργανώνει ήδη έναν μηχανισμό παρακολούθησης της επικαιρότητας για να ενημερώνονται πάραυτα τα μέλη της κυβέρνησης και να απαντούν αμέσως στην κριτική που δέχονται.

O κ. Μεϊμαράκης οργανώνει παράλληλα την παρουσία στελεχών της ΝΔ στα ΜΜΕ και ιδίως στις ενημερωτικές εκπομπές των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, αξιοποιώντας την εμπειρία των συντονιστών και των τομεαρχών της ΝΔ αλλά και των βουλευτών που έχουν αποδειχθεί ικανοί να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης προβολής του κυβερνητικού έργου.

Για την πλήρη ενημέρωση των στελεχών αυτών και για την ενίσχυσή τους με στοιχεία και επιχειρήματα, ετοιμάζονται από τη Ρηγίλλης και από το Μέγαρο Μαξίμου μια σειρά ενημερωτικά σημειώματα που θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες στους βουλευτές και θα βασίζονται στις πρόσφατες ανακοινώσεις των υπουργών και στην τελευταία συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

Από την άλλη πλευρά με ευθύνη του υπουργού Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλου οργανώνεται η τηλεοπτική παρουσία μελών της κυβέρνησης, τα οποία στο εξής δεν θα παρεμβαίνουν μόνο για να εξηγήσουν την πολιτική που ακολουθούν στους τομείς που εποπτεύουν αλλά και για την υπεράσπιση της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο