Κινητοποίηση συμβασιούχων καθώς κρίνεται η συνταγματικότητα του ΠΔ Παυλόπουλου
Στους δρόμους κατεβαίνουν την Πέμπτη οι συμβασιούχοι με αφορμή τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), από την οποία θα κριθεί η συνταγματικότητα ή μη του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου για τις μονιμοποιήσεις.
Στους δρόμους κατεβαίνουν την Πέμπτη οι συμβασιούχοι με αφορμή τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), από την οποία θα κριθεί η συνταγματικότητα ή μη του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004 (Παυλόπουλου) για τις μονιμοποιήσεις.
Η πλευρά των συμβασιούχων αναμένεται να ζητήσει να μη συζητηθεί η προσφυγή, καθώς η συγκεκριμένη πολίτης που υπέβαλε την προσφυγή, προσφάτως πέτυχε σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και επίκειται ο διορισμός της. Μετά την εξέλιξη αυτή, όπως εκτιμούν νομικοί των συμβασιούχων, δεν υπάρχει έννομο συμφέρον για να στηριχθεί η προσφυγή.
Η αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος στηριζόταν στη λογική πως η διαδικασία μονιμοποίησης αντιβαίνει την αρχή της ισότητας μεταξύ πολιτών, καθώς συμβασιούχοι προκρίνονται έναντι άλλων υποψηφίων για διορισμό στο Δημόσιο.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις προς το Τμήμα του ΣτΕ είναι αρνητικές και εφ όσον τελικά συζητηθεί η προσφυγή, δεν αποκλείεται να κριθεί αντισυνταγματικό το Διάταγμα Παυλόπουλου.
Παρ ότι διαφωνούν με τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει το ΠΔ και την εξαίρεση χιλιάδων εργαζομένων, οι συμβασιούχοι δεν επιθυμούν την πλήρη ακύρωση της διαδικασίας, καθώς τότε δεν θα μονιμοποιηθούν ούτε αυτοί που εγκρίνονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας