Δεν πρόκειται να μείνουμε με δεμένα χέρια, λέει ο Ολυμπιακός
Με αντιδράσεις από την πλευρά του στην περίπτωση επανάληψης «φαινομένων» αναλόγων με αυτών που έλαβαν χώρα στην Ξάνθη προειδοποιεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανακοίνωσή της. Με Τζόρτζεβιτς θα μεταβούν στη Βέροια οι Πειραιώτες για τον αγώνα Κυπέλλου.
Με αντιδράσεις από την πλευρά του στην περίπτωση επανάληψης «φαινομένων» αναλόγων με αυτών που έλαβαν χώρα στην Ξάνθη προειδοποιεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα.
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαπιστώνει ότι τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάποια περίεργα φαινόμενα.
» Ο Ολυμπιακός είναι υπέρ της εξυγίανσης του αθλήματος και της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα. Αλλωστε αυτό, το έχει δείξει και εμπράκτως: με την κατασκευή νέου σταδίου και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, με την απόκτηση ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας και παγκόσμιας κλάσης, με τις επενδύσεις του στον τομέα των ακαδημιών, με την ενεργό συμμετοχή των φιλάθλων του στα κοινά της ομάδας.
» Φαινόμενα τα οποία κατά το παρελθόν έχουν επισκιάσει το ποδόσφαιρο, είναι προφανές ότι θα πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον.
» Σε διαφορετική περίπτωση και μπροστά στον κίνδυνο τέτοιων εξελίξεων ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να μείνει με δεμένα τα χέρια» αναφέρει το πλήρες κείμενων της «ερυθρόλευκης» ανακοίνωσης.
Να ηρεμήσουν τα… νερά θέλουν στο «λιμάνι»
Να ηερμήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν την Δευτέρα ο Σωκράτης Κόκκαλξς και ο Ντούσαν μπάγεβιτς.
Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, στο Ρέντη, και συνέστησε ψυχραιμία στους «ερυθρόλευκους».
«Να μην ασχολείστε με τους διαιτητές αλλά να είστε συγκεντρωμένοι διαρκώς στο παιχνίδι», είπε ο Κόκκαλης, ενώ ο προπονητής τους προσπάθησε να τους ανυψώσει το ηθικό, εστιάζοντας στο ότι το άτυχο αποτέλεσμα σημειώθηκε στην αρχή του πρωταθλήματος, άρα υπάρχει όλος ο απαιτούμενος χρόνος για να διορθωθεί η βαθμολογική απώλεια.
«Ακόμη δεν κρίθηκε τίποτα. Απλώς, ξεχνάμε αυτόν τον αγώνα και βλέπουμε μπροστά», είπε – μεταξύ άλλων – ο Μπάγεβιτς, που προετοιμάζει πλέον τον Ολυμπιακό για τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης εναντίον της Βέροιας.
Στη μακεδονική πόλη για την αναμέτρηση κατά της «βασίλισσας του βορρά», η πειραϊκή ομάδα θα μεταβεί με 16 ποδοσφαιριστές, αφού οι Νικοπολίδης, Βενετίδης, Καφές και Γεωργιάδης ενσωματώθηκαν στην εθνική ομάδα, οι Μάριτς και Οκκάς θα λείψουν με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Σερβίας/Μαυροβουνίου και της Κύπρου, ενώ ο Ριβάλντο δεν θα αγωνιστεί προκειμένου να ξεκουραστεί.
Απόντες θα είναι, ακόμη, οι τραυματίες Τζιοβάνι, Πατσατζόγλου και Ντακόλ, που μαζί με τον Οκκά (ενοχλήσεις στο ισχίο) ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Στον αντίποδα, η συνάντηση της Τετάρτης θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Τζόρτζεβιτς στην ενεργό δράση, ύστερα από τον τραυματισμό του.
Οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούν την αποστολή του Ολυμπιακού είναι οι: Γιάννου, Μπούτσεκ, Βάλλας, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Πάντος, Κουλουχέρης, Ταραλίδης, Σούρερ, Ρέζιτς, Ανατολάκης, Καστίγιο, Μενδρινός, Στολτίδης, Γεωργάτος και Τζόρτζεβιτς.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Την ποινή του αποκλεισμού για έξι αγωνιστικές στον Τζανλούκα Πρεστιάνι επέβαλε η UEFA για ομοφοβική και όχι ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους, όπως έκρινε. Οι τρεις είναι με αναστολή.
Μετά από εννέα χρόνια Έλληνας διαιτητής, ο Αθηναίος Άγγελος Ευαγγέλου ορίστηκε από την ΚΕΔ να σφυρίξει τελικό Κυπέλλου, μια εξέλιξη που δεν συνδέεται με το πρωτάθλημα της Super League
Ο τεχνικός της Βαλένθια, Πέδρο Μαρτίνεθ απάντησε στα εγκωμιαστικά σχόλια του Εργκίν Αταμάν, τονίζοντας πως παρότι ο Τούρκος έχει καλύτερο βιογραφικό, αυτό δεν αρκεί στον Παναθηναϊκό για να αποκλείσει την ομάδα του στα play-offs της Euroleague.