Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Γροθιές… διέκοψαν το φιλικό Πανελληνίου-Ιωνικού ΝΦ, ο ΠΑΟΚ 79-76 τον Παναθηναϊκό

Γροθιές… διέκοψαν το φιλικό Πανελληνίου-Ιωνικού ΝΦ, ο ΠΑΟΚ 79-76 τον Παναθηναϊκό

Διεκόπη λόγω σύρραξης το φιλικό παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ Πανελληνίου και Ιωνικού Ν.Φ.. Κουτρούλιας και Γκαρσία ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό 79-76 και κατέκτησε το τουρνουά «Δεδέογλου». Αλλα «φιλικά» αποτελέσματα...

66

Το φιλικό παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ Πανελληνίου και Ιωνικού Ν.Φ. Αμαλιάδας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο κλειστό της Κυψέλης εξαιτείας ανταλλαγής γρονθοκοπημάτων του Τόλη Κουτρούλια και του Τζο Τζο Γκαρσία.

Ήταν στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης -το σκορ ήταν 70-64 υπέρ των «Ολυμπιονικών»- όταν οι Κουτρούλιας, Γκαρσία πιάστηκαν στα χέρια πάνω σε άμυνα του Κουτρούλια στον Αμερικανό.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε προηγηθεί παρεξήγησε ανάμεσα στον Τσαμάτο και τον Πασχάλη, όταν ο πρώτος σε λέι απ, έπεσε και έσπασε τα δύο του μπροστινά δόντια.

Στον Πανελλήνιο ισχυρίζονται πως ο Τσαμάτος έπεσε μετά από σπρώξιμο του Πασχάλη. Στον Ιωνικό επιμένουν πως ο Πασχάλης δεν είχε καμία επαφή με τον Τσαμάτο, αλλά ο τελευταίος μπερδεύτηκε από μόνος του και έχασε τον βηματισμό του με αποτέλεσμα να πέσει άτσαλα στο παρκέ και να τραυματιστεί. Ο Τσαμάτος διεκομίσθη άμεσα στο ιατρικό κέντρο Αθηνών.

Ο Περικλής Δορκοφίκης είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Τζο Τζο Γκαρσία στο πρώτο μέρος και τα μαρκαρίσματα των δύο παικτών ήταν πολύ σκληρά.

Ο Γιώργος Ζευγώλης απέσυρε τον Δορκοφίκη στην επανάληψη προκειμένου να αποφευχθεί σύρραξη και έριξε στο παρκέ τον Τόλη Κουτρούλια.

Μετά την ανταλλαγή μπουνιών, ο Γιώργος Ζευγώλης πήρε την ομάδα και αποχώρησε από το γήπεδο. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Καρούσης, Αναστόπουλος.

Από τον Ιωνικό δεν αγωνίστηκε ο Εμ Σι Μαζίκ, ο οποίος δεν έχει υπογράψει ακόμη συμβόλαιο και αρνήθηκε να πάρει το ρίσκο ενός τραυματισμού εφόσον δεν είναι εξασφαλισμένος.

Ο ΠΑΟΚ νικητής στο «Ι. Δεδέογλου»

Ο διοργανωτής του τουρνουά «Ιωάννης Δεδέογλου», ΠΑΟΚ επικράτησε με 79-76 του πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού στον τελικό και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και MVP του διεθνούς τουρνουά αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Το εύστοχο τρίποντο του Βασιλειάδη (17π.) ένα περίπου λεπτό πριν τη λήξη αποδείχτηκε καθοριστικής σημασίας στην έκβαση της φιλικής αναμέτρησης, αφού στη συνέχεια ο Καλαϊτζής αστόχησε από τα 6.25 για τον Παναθηναϊκό.

Ο νεοαποκτηθείς Μέι έγραψε το τελικό σκορ από τη γραμμή του φάουλ. Δεκατρείς πόντους πέτυχε ο Αυστραλός διεθνής, Ματ Νίλσεν, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Μουλαομέροβιτς.

Ηρακλής – ΚΑΟΔ 92-65

Ο Ηρακλής επικράτησε του ΚΑΟΔ με 92-65 σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ιβανώφειο.

Για το συγκρότημα του Λευτέρη Κακιούση δεν αγωνίστηκαν προληπτικά, λόγω τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν, οι Ταπούτος, Κούβελας, Καλαϊτζίδης, Λυμπάρης.

«Προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να δουλέψουμε πάνω σε στοιχεία που μας λείπουν», τόνισε ο τεχνικός του «Γηραιού» με τη λήξη της αναμέτρησης.

Το πρόγραμμα για τον Ηρακλή αύριο έχει ξεκούραση με ρεπό, ενώ την Τρίτη έχει οριστεί να αναμετρηθεί σε φιλικού χαρακτήρα παιχνίδι στο Ιβανώφειο με τον Γυμναστικό Λάρισας.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 45-33, 72-46, 92-65

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μιλόσεβιτς 5, Χάμιλτον 11, Ηλιάδης 13 (1), Δέδας 9 (2), Αποστολίδης 8, Παυλίδης 27 (3), Παπαϊωακείμ 17, Κλάσνι 2, Σφέικος.

ΚΑΟΔ: Μουλάκης 3, Μπογκόεφ 10, Αμπεριάδης 2, Μελισσαρίδης 6 (2), Μητσάκης 12, Αρμούτης 15 (1), Κάργας 2, Κακαρούδης 15, Εξουζίδης, Χατζηνικολάου.

Μαρούσι-ΑΕΚ 84-79

Το Μαρούσι επικράτησε της ΑΕΚ με 84-79 στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του τουρνουά «Αντώνης Αντωνακόπουλος» που διοργανώνει ο Απόλλων Πατρών στο κλειστό «Δ. Τόφαλος».

Μπλάκνει, Σπανούλης και Πόποβιτς ήταν οι κορυφαίοι του Αμαρουσίου που μετρά μία νίκη και μία ήττα σε δύο αναμετρήσεις. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε τρεις αγώνες. Με νίκη αύριο το Μαρούσι επί της Παρτιζάν και τη… διαφορά πόντων θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την πρώτη θέση του τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη βρέθηκαν να χάνουν με 71-64, αλλά κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους διαφορά χάρη στην πολύ καλή άμυνα. Από την «Ένωση» απουσίασε ο τραυματίας Τόμπι Μπέιλι.

Ο Κουάντρε Λόλις (22π.) και ο Μιχάλης Πελεκάνος (16π.) ήταν οι δύο κορυφαίοι παίκτες της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 40-47, 60-62, 79-84

Μαρούσι: Μπλάκνει 20(2), Σμίλιανιτς, Πόποβιτς 7(1), Στιούαρτ 12(2), Σέκουλιτς 10, Τζόουνς, Σπανούλης, Καϊμακόγλου, Μπουντούρης 2, Καράγκουτης 10, Κολώκας.

ΑΕΚ: Κους 5, Ζήσης 8(2), Πελεκάνος 16, Λόλις 22, Νίσεβιτς 13, Αντιντς 2, Νικολαϊδης, Παπανικολάου. Γλυνιαδάκης 1, Μπουρούσης 2, Κακιούζης 2, Χατζής 8(2).

Απόλλων Π.-Παρτιζάν 73-87

Ο διοργανωτής Απόλλων Πατρών γνώρισε την ήττα με 87-73 από την Παρτιζάν στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του τουρνουά «Αντώνης Αντωνακόπουλος».

Η ομάδα του Βελιγραδίου ήταν ανώτερη για 40 λεπτά χάρη στην κυριαρχία της στον τομέα των ριμπάουντ. Χαρίσης και Λιαδέλλης έκαναν «χαμηλές πτήσεις» σήμερα όσον αφορά στη συνεισφορά τους στην επίθεση και χωρίς τη συνεισφορά των δύο βασικών σκόρερ, ο Απόλλων δεν είχε τύχη για θετικό αποτέλεσμα.

Ο τίτλος του διεθνούς τουρνουά «Αντώνης Αντωνακόπουλος» θα κριθεί την Κυριακή: Μαρούσι και ΑΕΚ μετρούν από δύο νίκες με την «Ένωση» να έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της.

ΤοΜαρούσι αντιμετωπίζει την Παρτιζάν και θέλει νίκη με +3 πόντους (η ΑΕΚ είχε επικρατήσει της Παρτιζάν με 88-85) προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 38-50, 57-67, 73-87

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: Χαρίσης 2, Λιαδέλλης 9, Γεωργαλής 14, Μπάρλος 19, Ντέιβις 11, Αργυρόπουλος 4, Τσουκ 4, Μάρκοβιτς 3, Πέττας 8

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ: Σίρκοβιτς 6, Μπογντάνοβιτς 11, Σιούποτ 5, Μπόζοβιτς 4, Σαβάνοβιτς 5, Σαμαρτζίσκι 23, Μιλόγεβιτς 17, Αβντάλοβιτς 16

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies