Στο φρούριο Φιρκά των Χανίων διανυκτερεύει η Ολυμπιακή Φλόγα
Στο φρούριο Φιρκά, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, διανυκτερεύει η Ολυμπιακή Φλόγα. Πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν το Απολλώνειο Φως, ενώ η χορωδία Χανίων έψαλε τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό μας ύμνο. Η Φλόγα το πρωί της Τρίτης θα αναχωρήσει για την Κάσο.
Στο φρούριο Φιρκά, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, διανυκτερεύει η Ολυμπιακή Φλόγα.
Πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν το Απολλώνειο Φως, ενώ η χορωδία Χανίων έψαλε τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό μας ύμνο.
Εκ μέρους της πόλης τη Φλόγα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, που μεταξύ άλλων επεσήμανε:
«Υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή φλόγα, άγγελο του Ολυμπιακού πνεύματος. Υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή φλόγα στο ναό των αγώνων για λευτεριά της Κρήτης, το φρούριο Φιρκά».
Στην αντιφώνηση του ο διευθύνων σύμβουλος του Αθήνα 2004 Γιάννης Σπανουδάκης τόνισε ότι «το ταξίδι της Φλόγας για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο σηματοδοτεί, την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων και επεσήμανε ότι η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία στέλνει το μήνυμα της Παγκόσμιας Ειρήνης αφού ενώνει όλο τον κόσμο».
«Η ολυμπιακή φλόγα πήρε δύναμη από την Κρητική λεβεντιά», επεσήμανε ο κ. Σπανουδάκης πού ευχαρίστησε τους Κρητικούς για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας.
Ο δήμαρχος Χανίων δώρισε στον κύριο Σπανουδάκη, ένα κρητικό μαχαίρι, και ένα πίνακα, απεικόνιση της Μινωικής Κυδωνίας.
Ο κύριος Σπανουδάκης, από την πλευρά του, προσέφερε στον κ. Βιρβιδάκη ειδική πλακέτα του Αθήνα 2004, όπου αναγραφόταν η φράση: « Η Φλόγα ενώνει όλο τον Κόσμο».
Ακολούθησε κρητικό πρόγραμμα με μαντινάδες για την Ολυμπιακή Φλόγα, και η βράδια έκλεισε με συναυλία του Μανώλη Λυδάκη.
Η Φλόγα θα παραμείνει το βράδυ στο φρούριο Φιρκά και το πρωί της Τρίτης θα αναχωρήσει για την Κάσο.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Αλεσάντρο Παγιόλα είναι από τους παίκτες που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Euroleague, με τον ΠΑΟΚ να θέλει κι εκείνος να μπει στην… κούρσα.
Ο Λαμίν Γιαμάλ σκόραρε και τραυματίστηκε απέναντι στην Θέλτα, με τους Ισπανούς να περιμένουν τις εξετάσεις του για να δουν αν θα προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο.