Τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την ΑΕΚΑ
Η κόπωση από τη μακροχρόνια άσκηση της εξουσίας, η αδυναμία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να υπερασπίσει το έργο Σημίτη, οι αλαζονικές συμπεριφορές κάποιων στελεχών και η κάμψη της μεταρρυθμιστικής ορμής οδήγησαν στην ήττα του Κινήματος, σύμφωνα με την ΑΕΚΑ.
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς προτείνει η ΑΕΚΑ σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Μαρτίου, στην οποία επίσης αναφέρεται και στα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ.
Η ΑΕΚΑ υποστηρίζει ότι παρά τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας, ο ελληνικός λαός εξέφρασε με σαφήνεια την επιθυμία του για κυβερνητική αλλαγή. Στο αποτέλεσμα αυτό, προσθέτει, συνέβαλαν μεταξύ άλλων η κόπωση από τη μακροχρόνια άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να υπερασπίσει το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη, αλαζονικές και «καθεστωτικού» τύπου συμπεριφορές ορισμένων στελεχών του και η κάμψη της μεταρρυθμιστικής ορμής κατά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ανέστειλε τις αναγκαίες τομές σε πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη.
Η ΑΕΚΑ επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν πρέπει να ακυρώσει τη συνέχιση των ανοιγμάτων της τελευταίας περιόδου, αλλά να αποτελέσει αφετηρία βαθιών αλλαγών, ανανέωσης και ριζικής ανασυγκρότησης στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Απαιτείται, σύμφωνα με την ΑΕΚΑ, επιτάχυνση των διαδικασιών διαμόρφωσης μιας ευρείας, πολύχρωμης και πολυφωνικής δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξης που αναδείχθηκε ως αναγκαιότητα και ώριμος στόχος κατά την προεκλογική περίοδο. Μια επιστροφή σε ανούσιες ισορροπίες του παρελθόντος, τυχόν «συντηρητική» αναδίπλωση και συμβιβασμοί που ακυρώνουν τα απαραίτητα βήματα εκσυγχρονισμού και αναδιάταξης θα επιφέρουν -προστίθεται στην ανακοίνωση- βαρύ πολιτικό τίμημα.
Στις εκτιμήσεις της ΑΕΚΑ αναφέρεται ακόμη ότι το αποτέλεσμα αποδεικνύει με μεγαλύτερη ενάργεια από κάθε άλλη φορά ότι όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να επανεκτιμήσουν με αυτοκριτική διάθεση και ειλικρινή προσέγγιση την πολιτική και τη μέχρι τώρα πορεία τους.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας