Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Ούτε ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε, ηττήθηκε 86-74 από τη Σιένα

Ούτε ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε, ηττήθηκε 86-74 από τη Σιένα

Μία ακόμη ήττα προστέθηκε στη... συλλογή των ελληνικών ομάδων στην Euroleague. Ο Παναθηναϊκός έχασε από τη Σιένα στην Ιταλία με 86-74 και παρέμεινε έτσι με μία μόνο νίκη στη διοργάνωση.

26

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στα αρνητικά αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας της Euroleague, καθώς ηττήθηκε από τη Σιένα στην Ιταλία με 86-74. Έτσι, οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παραμένουν με μία νίκη στον Β όμιλο του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κακιούζης, παίκτης της Σιένα εδώ και περίπου ένα χρόνο, ξεχώρισε με 15 πόντους.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον «γερόλυκο» Ντάριλ Μίντλετον να ηγείται για μία ακόμη φορά των «πράσινων» προσπαθειών, πήραν προβάδισμα 6-2 αρχικά και 10-4 στη συνέχεια. Επειδή όμως ένας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και στην προκειμένη περίπτωση ο Μίντλετον, όταν κουράστηκε ο τελευταίος, οι αντίπαλοι εκμεταλεύτηκαν στο έπακρο την αδυναμία των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να επικρατήσουν στον τομέα των ριμπάουντ και αφού υπερτέρησαν στον τομέα αυτό, κάλυψαν τη διαφορά και τελείωσαν την πρώτη περίοδο ισόπαλοι (20-20), φέρνοντας τον αγώνα και πάλι στην αρχική του μορφή.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, καμία ομάδα δεν κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά άνω των δυο πόντων, με αποτέλεσμα η σκυτάλη της πρωτοπορίας του σκορ να αλλάζει πολλές φορές χέρια. Από τον Παναθηναϊκό, ο Αλβέρτης από την περιφέρεια και ο Τσαρτσαρής με διεισδύσεις στην αντίπαλη ρακέτα, προσπαθούσαν για το «χτίσιμο» μιας διαφοράς ασφαλείας, αλλά οι παίκτες της Σιένα «γκρέμιζαν» κάθε ενέργεια. Στη λήξη του πρώτου μέρους πάντως, η πλάστιγγα πήρε κλίση προς την πλευρά της γηπεδούχου, μιας και ο Μάρβιν Θόρντον κατάφερε με δίποντο στην εκπνοή να διαμορφώσει το 42-37.

Στη συνέχεια του αγώνα, η Σιένα διατήρησε την πρωτοπορία του σκορ, ενώ στο 28ο λεπτό του αγώνα οι Θόρντον και Κακιούζης με διαδοχικά τρίποντα έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (60-50). Ο Παναθηναϊκός, πάντως, μπόρεσε με το καλάθι και φάουλ του Χατζηβρέττα να μειώσει και πάλι την εις βάρος του διαφορά (61-55). Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε και πάλι τη Σιένα μπροστά με βραχεία κεφαλή (63-57).

Στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή και γνώρισε για μία ακόμη φορά την ήττα με 86-74.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-20, 42-37, 63-57, 86-74

Οι συνθέσεις:

Σιένα: Βάντερπουλ 18, Θόρντον 17, Κακιούζης 15, Στεφάνοβ 8, Γκαλάντα 6, Βούκσεβιτς 2, Ζουκάουσκας 7, Κιάτζιγκ 4, Αντερσεν 9
ΠΑΟ: Αλβέρτης 12, Τσαρταρής 17, Χατζηβρέττας 16, Καλαϊτζής 2, ΜακΝτόναλντ 10, Λάκοβιτς 1, Μιντλετον 16

Στη Μόσχα το φάιναλ φορ το 2005

«Συμφωνήσαμε με την ΤΣΣΚΑ να διεξαχθεί το φάιναλ φορ του 2005 της Euroleague, στη Μόσχα». Τάδε έφη Τζόρντι Μπερτομέου. Ο γενικός διευθυντής της Εuroleague ανακοίνωσε σήμερα από την πρωτέυουσα της Ρωσίας, την απόφαση των μελών της διοργάνωσης και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ιστορικό γεγονός, καθώς είναι η πρώτη φορά που φάιναλ φορ λαμβάνει χώρα στη Ρωσία».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο «Ολιμπίσκι» της Μόσχας, ενώ υπεύθυνοι της ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσαν ότι η χωρητικότητα του κλειστού θα αυξηθεί σε 22.000 θεατές. Υπενθυμίζουμε ότι το φετινό φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies