Τέσσερα νέα μέτρα για τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων
Αθήνα: Η αλλαγή του υφιστάμενου ασφαλιστικού από ασφάλιση χρόνου εργασίας σε ασφάλιση αποδοχών, η παράταση εργασιακού βίου, η διεύρυνση της απασχόλησης και η πάταξη της εισφοροδιαφυγής αποτελούν τους επόμενους στόχους της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, προκειμένου να «ισορροπήσει» το σύστημα.
Αθήνα: Η αλλαγή του υφιστάμενου ασφαλιστικού από ασφάλιση χρόνου εργασίας σε ασφάλιση αποδοχών, η παράταση εργασιακού βίου, η διεύρυνση της απασχόλησης και η πάταξη της εισφοροδιαφυγής αποτελούν τους επόμενους στόχους της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, προκειμένου να «ισορροπήσει» το σύστημα.
Όπως αναφέρει την Τετάρτη το Βήμα, αυτές τις αλλαγές περιέγραψε χθες ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, παρουσιάζοντας τον κοινωνικό προϋπολογισμό, τα στοιχεία του οποίου δείχνουν την παρατεταμένη κρίση του ασφαλιστικού συστήματος, που οφείλεται κυρίως στο οξυμένο δημογραφικό πρόβλημα.
Ο κ. Ρέππας παραδέχθηκε ότι η σχέση ασφαλισμένων και συνταξιούχων επιδεινώνεται. Σημέρα η σχέση αυτή έχει φθάσει τον ένα συνταξιούχο προς 1,51 ασφαλισμένους, όταν ο διεθνής δείκτης «οικονομικής υγείας» είναι ένας προς τέσσερις περίπου.
Η γενικότερη κατάσταση του ασφαλιστικού παραμένει οριακή, καθώς τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία του κοινωνικού προϋπολογισμού δείχνουν ότι παραμένει σε κρίση. Τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν αυτή την εικόνα είναι το οικονομικό έλλειμμα πολλών μεγάλων ταμείων και η επιδείνωση των δημογραφικών δεδομένων καθώς και της σχέσης συνταξιούχων προς ασφαλισμένους.
health.in.gr
- Πού οδηγούν την τιμή της ζάχαρης τα GLP-1 φάρμακα;
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)




![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442