Έκθεση με θέμα απεικονίσεις της Παναγίας στο Μουσείο Ζακύνθου
Την έκθεση με τίτλο «Των χειμαζομένων η γαλήνη.. Ιστορήσεις της Παναγίας σε εικόνες της Ζακύνθου» παρουσιάζει η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού στο Μουσείο Ζακύνθου. Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για τις 24 Αυγούστου.
Την έκθεση με τίτλο «Των χειμαζομένων η γαλήνη.. Ιστορήσεις της Παναγίας σε εικόνες της Ζακύνθου» παρουσιάζει η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού στο Μουσείο Ζακύνθου.
Τα εγκαίνια, στις 24 Αυγούστου, θα τελέσει η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ θα ευλογήσουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος.
Η έκθεση, που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τους σεισμούς του 1953, περιλαμβάνει εικόνες της Θεοτόκου σε αντιπροσωπευτικούς εικονογραφικούς τύπους, καθώς και απεικονίσεις της σε αφηγηματικού χαρακτήρα παραστάσεις.
Σημαντικό μέρος του υλικού προέρχεται από κατεστραμμένους ναούς της Ζακύνθου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά.
Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται εικόνες της Παναγίας από τη συλλογή του Μουσείου Ζακύνθου, καθώς και εικόνες από ναούς του νησιού από ιδιωτικές συλλογές. Επίσης, παρουσιάζεται η μακέτα της πόλης πριν από τον σεισμό.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.