Με σημαντικά κέρδη 1,26% έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ανοδο 1,26%, στις 1.603,79 μονάδες, κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το τέλος των συναλλαγών της Παρασκευής. Ενθαρρυντικό σημείο η ικανοποιητική αξία των συναλλαγών, πάνω από τα 86 εκατομμύρια ευρώ.
Το καλό κλίμα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της τραπεζών Εθνικής, Eurobank και Alpha Bank, είχαν ως αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κινηθεί την Παρασκευή σε ανοδική τροχιά και να κλείσει πάνω από τα επίπεδα των 1.600 μονάδων.
Συγκεκριμένα έκλεισε στις 1.603,79 μονάδες, ενισχυμένος σημαντικά σε ποσοστό 1,26%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 87,5 εκατ. ευρώ.
Οι επί μέρους δείκτες στην πλειονότητα τους έκλεισαν με άνοδο και την μεγαλύτερη είχαν των Κλωστοϋφαντουργιών με 7,47%, του Χονδρικού Εμπορίου με 3,73% και των Συμμετοχών με 3,34%. Απώλειες κατέγραψαν των Ειδών-Λύσεων Πληροφορικής με 0,82%, των Ασφαλειών με 0,40% και της Πληροφορικής με 0,26%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,51%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κέρδισε σε ποσοστό 1,19% και της μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,05%. Ο δείκτης FTSE-ASE 140 κέρδισε σε ποσοστό 1,51%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 274 σημείωσαν άνοδο, 58 υποχώρησαν και 34 παρέμειναν αμετάβλητες.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.