Με κέρδη 2,48% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Σημαντικά κέρδη σημείωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή την αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
Σημαντικά κέρδη σημείωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή την αισιοδοξία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,48% στις 1.579,30 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 102,7 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά η αγορά ανήλθε έως και τις 1.594 μονάδες.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μεγάλα κέρδη, καθώς η εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο κέντρο της Βαγδάτης καταδεικνύει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ εισέχρεται στην τελική του φάση.
Στη Σοφοκλέους επικράτησε ανάλογο κλίμα, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να διαχέεται στο σύνολο της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 2,90% στις 1.766,31 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 2,97% στις 760,52 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 2,20% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 3,61%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Κλωστοϋφαντουργίες (+6,02%) και οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+5,01%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+3,41% στα 9,10 ευρώ), της Alpha Bank (+3,69% στα 11,24 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+5,02% στα 10,04 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 323 ενισχύθηκαν, 20 υποχώρησαν και 42 παρέμειναν αμετάβλητες.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.