Γονιδιακή μετάλλαξη υπεύθυνη για τη νόσο του Πάρκινσον στις γυναίκες
Νέα Υόρκη: Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι παραλλαγές σε δυο συγκεκριμένα γονίδια του οργανισμού αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου Πάρκινσον μεταξύ των γυναικών, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Movement Disorders.
Νέα Υόρκη: Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι παραλλαγές σε δυο συγκεκριμένα γονίδια του οργανισμού αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου Πάρκινσον μεταξύ των γυναικών, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Movement Disorders.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα επιστημόνων από την Κλινική Mayo των ΗΠΑ ανακάλυψε ότι οι μεταλλάξεις δύο γονιδίων με τις ονομασίες «alpha synuclein» και «UCHL1» αύξαναν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου μεταξύ των γυναικών.
Ωστόσο, η μετάλλαξη στα συγκεκριμένα γονίδια δεν αποδείχθηκε ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα στους άνδρες, γεγονός που, κατά τους επιστήμονες, ενδέχεται να σημαίνει ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες – όπως η έκθεση σε χημικά ή εντομοκτόνα που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα – κατέχουν σημαντικότερο ρόλο όσον αφορά την εκδήλωση του Πάρκινσον στους άνδρες, απ’ ό,τι τα γονίδια.
«Ο ρόλος των γονιδίων όσον αφορά τη νόσο των ηλικιωμένων έχει αρχίσει να έρχεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και είναι ίσως η πρώτη φορά που εντοπίζεται διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα.
Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη έρευνα, ώστε στο μέλλον να παρασκευάσουμε φάρμακα, που να φανούν χρήσιμα για την αποτροπή της νόσου», λέει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας