Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Formula 1: Οι δύο Ferrari πρώτες στη σειρά εκκίνησης του Grand Prix Αυστραλίας

Formula 1: Οι δύο Ferrari πρώτες στη σειρά εκκίνησης του Grand Prix Αυστραλίας

Οι οδηγοί της Ferrari, Michael Schumacher και Rubens Barrichello, σημείωσαν τους δύο ταχύτερους χρόνους των χρονομετρημένων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τους οδηγούς της McLaren.

Η σειρά εκκίνησης του Grand Prix Αυστραλίας



Οι οδηγοί της Ferrari, Michael Schumacher και Rubens Barrichello, σημείωσαν τους δύο ταχύτερους χρόνους των χρονομετρημένων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τους οδηγούς της McLaren.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών, ο Michael Schumacher εμφανίστηκε στην πίστα με το εφεδρικό μονοθέσιο, λόγω μηχανικού προβλήματος της Ferrari.



O Mika Hakkinen και o David Coulthard -3ος και… 6ος αντίστοιχα-, σκοπεύουν να αντεπιτεθούν στον αυριανό αγώνα σε μία ολισθηρή πίστα στην οποία οι προσπεράσεις αποτελεούν δύσκολο εγχείρημα, ενώ ο δεύτερος φαίνεται ότι εναποθέτει τις ελπίδες του στην τακτική των pit-stop και στην ταχύτητα του μονοθεσίου της McLaren.



Βέβαια, η τρίτη θέση της εκκίνησης του Μika Hakkinen, του δίνει το σχετικό πλεονέκτημα της ιδανικής αγωνιστικής γραμμής και τις ελπίδες για τη δεύτερη θέση μετά την πρώτη στροφή του αγώνα, αν ο Φινλανδός οδηγός καταφέρει να καλύψει τα οκτώ μέτρα διαφοράς του από το Βραζιλιάνο οδηγό της Ferrari, δεδομένου ότι έχει αποδείξει στο παρελθόν πως γνωρίζει άριστα την τεχνική της εκκίνησης, ενώ φρενάρει αργότερα από τον «Rubinho».



Τα μονοθέσια της Ferrari και της McLaren φάνηκαν από την αρχή ότι είναι καταφανώς ταχύτερα των άλλων ομάδων, γεγονός που πιστοποιεί ότι για ακόμη μία χρονιά, πρόκειται -εκτός απροόπτων- να «μονοπωλήσουν» τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μονοθέσια της Jordan και της Williams, με τους Η.H.Frentzen και Ralf Schumacher στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, έδειξαν εξαιρετική συμπεριφορά στην ολισθηρή πίστα του Αlbert Park, που αποδεικνύει την αποτελεσματική αεροδυναμική τους και την ιδανική συνεργασία των πλαισίων με τους κινητήρες της Honda και της BMW αντίστοιχα.



Στα μονοθέσια των υπόλοιπων ομάδων, ήταν καταφανής η «νευρική» συμπεριφορά, και οι απότομες εναλλαγές από την υποστροφή στην υπερστροφή δημιούργησαν πρόβλημα στους οδηγούς, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις αλλαγές των κανονισμών που αφορούν στις εμπρός και πίσω πτέρυγες.



Είναι χαρακτηριστικό, το ότι οι BAR έδειχναν «αδέξιες» στην πίστα, παρά την οδηγική ικανότητα του Jacques Villeneuve και το εξαιρετικό πλαίσιο του Adrian Reynard, που ακόμα δεν συνεργάζεται -ελέω αεροδυναμικής σε αντίθεση με τη Jordan- με τον κινητήρα της Honda.



Ενώ στις ομάδες της Sauber, Benetton, Prost και Arrows οι οδηγοί και οι τεχνικοί φαίνεται ότι έχουν ακόμη «δρόμο» να διανύσουν, στη Jaguar και στη Minardi το «τοπίο» φαίνεται ακόμη θολότερο.



Με εξαίρεση τη φιλότιμη προσπάθεια του Eddie Irvine, του οποίου οι σχέσεις με τους επικεφαλής των «ιαγουάρων» δεν είναι πλέον ιδανικές, η αξιοπιστία των μονοθεσίων της βρετανικής ομάδας δεν φαίνεται να είναι η καλύτερη. Ο Luciano Butri κατέστρεψε το μονοθέσιο «κατ εικόνα και ομοίωση» με το συμβάν του Johnny Herbert στο περσινό GP Mαλαισίας (πιθανώς από βλάβη στην ανάρτηση ή σκασμένο ελαστικό), θέτοντας σε αμφισβήτηση την αντοχή των εξαρτημάτων των πράσινων μονοθεσίων, κινδυνεύοντας μάλιστα να «χρεωθεί» την ευθύνη για τη θεαματική έξοδο που σημείωσε, ενώ οι δύο αριστεροί τροχοί της Jaguar… σκόρπισαν στην πίστα, παρά τα δύο συρματόσχοινα συγκράτησης.



Η επίδοση των μαύρων μονοθεσίων της Minardi δεν ήταν η ιδανική, λόγω ανύπαρκτων, ουσιαστικά, δοκιμών και έλλειψης απόδοσης του «γερασμένου» κινητήρα της Ford. O Fernando Alonso σημείωσε το 19ο ταχύτερο χρόνο, ενώ ο Tarso Marques, χτυπώντας το μονοθέσιό του, «δανείστηκε» το μονοθέσιο του team-mate του, για να βρεθεί τελικά εκτός κατάταξης (δεν σημείωσε το ελάχιστο όριο του 107% του χρόνου του ταχύτερου οδηγού), αφήνοντας στην κρίση των αγωνοδικών τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον αυριανό αγώνα.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο