Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιάννης Σερίφης
Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο κρατούμενος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Γιάννης Σερίφης. Την αποφυλάκισή του, με περιοριστικούς όρους, διέταξε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, τη Δευτέρα.
Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο κρατούμενος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Γιάννης Σερίφης, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 10 εκ. δρχ.
Την αποφυλάκιση του Γ.Σερίφη διέταξε το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε παραπεμπτικό βούλευμα για τον ίδιο και άλλους 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση, κρίνοντας ότι μόνο ο Αυγουστίνος Ξηρός δεν πρέπει να παραπεμφθεί.
Το Συμβούλιο αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του Γιάννη Σερίφη με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου του από το νομό Αττικής.
Βγαίνοντας από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Γιάννης Σερίφης επανέλαβε οτι είναι αθώος και χαρακτήρισε άθλιες τις συνθήκες κράτησής του.
«Για δεύτερη φορά περνάω από ένα σωφρονιστικό κατάστημα, σωφρονίστηκα αρκετά, με σωφρονίσανε μια φορά, δεν κατορθώσανε επί δικτατορίας να με σωφρονίσουν, με σωφρονίσανε οι μεταπολιτευθέντες, με σωφρονίζουνε οι του ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει παραπέρα. Συμμετέχω στους αγώνες ασυμβίβαστα και δεν πρόκειται να κάνω σε τίποτα πίσω» δήλωσε, υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι τα αιτήματα της Αγγελικής Σωτηροπούλου είναι δίκαια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.