Επιτυχημένη η πρώτη αναδρομική έκθεση φωτογραφιών της Nellys στη Γερμανία
Με μεγάλη επιτυχία περιοδεύει αυτό το διάστημα στη Γερμανία έκθεση φωτογραφίας της Nellys. Πρόκειται για την πρώτη αναδρομική έκθεση της μεγάλης φωτογράφου, που διοργανώνει το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού του Βερολίνου.
Με μεγάλη επιτυχία περιοδεύει αυτό το διάστημα στη Γερμανία έκθεση φωτογραφίας της Nellys. Πρόκειται για την πρώτη αναδρομική έκθεση της μεγάλης φωτογράφου, που διοργανώνει το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού του Βερολίνου.
Οι 80 πρωτότυπες φωτογραφίες, που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη, έχουν έντονο αρχαιοελληνικό χρώμα. Η συλλογή της Νellys, που πέθανε πρόσφατα σε βαθιά γεράματα, έχει ήδη εκτεθεί σε πολλές γερμανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Φρανκφούρτη, η Λειψία και η Δρέσδη.
Αυτή την εποχή η έκθεση βρίσκεται στο Τούτλιγκεν -κοντά στη Στουτγάρδη. Η έκθεση παρουσιάστηκε και στο Βερολίνο, στο Μουσείο της Περγάμου, όπου εκτίθενται σημαντικά αρχαία ελληνικά ευρήματα.
Από τις 20 Οκτωβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου. Παράλληλα, Έλληνες φορείς της βαυαρικής πρωτεύουσας θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μουσικής και χορού, με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών που δουλεύουν στο εξωτερικό.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.