ΔΟΕ: Αρκετά συμπληρώματα διατροφής περιέχουν ουσίες που ανήκουν στα αναβολικά
Λονδίνο: Πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν ελεύθερα το εμπόριο περιέχουν ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των αναβολικών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και δημοσιεύει η εφημερίδα Financial Times.
Λονδίνο: Πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν ελεύθερα το εμπόριο περιέχουν ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των αναβολικών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και δημοσιεύει η εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τα 634 σχετικά σκευάσματα που αναλύθηκαν, το 14.8% βρέθηκε να περιέχει απαγορευμένες ουσίες, κυρίως ναδρολόνη και τεστοστερόνη.
Αναλύοντας τα ευρήματα της έρευνας ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ Πάτρικ Σάμας τόνισε ότι «αρκετά από τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται από εφήβους που παίρνουν ορμόνες χωρίς να το γνωρίζουν. Είναι πλέον θέμα δημόσιας υγείας».
Η σημαντική αυτή αποκάλυψη ενδέχεται να αλλάξει το σκηνικό στον «πόλεμο» κατά του ντόπινγκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί αθλητές πρώτης γραμμής, όπως ο Εντγκαρ Ντάβιντς, ο Φρανκ ντε Μπουρ, ο Γιαπ Σταμ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά και ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων στη Βαρκελώνη Λίνφορντ Κρίστι, έχουν τιμωρηθεί τα τελευταία χρόνια για χρήση ναδρολόνης.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Σάκκαρη: «Βλέπω ξανά τη Μαρία που ήξερα – Προσπαθώ να επιστρέψω στην κορυφή»
- Μπαρτζώκας: «Όταν παίζουμε όλοι μαζί, είμαστε πολύ δυνατοί»
- O Ζελένσκι τα παίζει όλα για όλα – Δεν θα κλείσουμε συμφωνία ανεξαρτήτως όρων
- Τσιτσιπάς: «Απογοητευμένος με το σερβίς μου, θετικό είναι πως δεν νιώθω καθόλου πόνο»
- Η Μάργκαρετ Κουάλεϊ φοβόταν ότι «οι γυναίκες στη βιομηχανία θα με μισούσαν και οι άντρες θα μου έκαναν κακό»
- Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 92-86: Με τριπλέτα «φωτιά» οι Πειραιώτες!
- Συντηρεί την κόντρα με τον Γεωργιάδη η Κωνσταντοπούλου και φτάνει μέχρι τον Χρυσοχοΐδη
- Καρκίνος στην ΕΕ: Αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ένωση, καθώς οι δαπάνες για την υγεία αυξάνονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)












































![Πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ιράν αλλιώς θα γίνει πολύ τραυματικό για αυτούς, λέει ο Τραμπ [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-12T191336Z_264098808_RC2JKJAS38F8_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442