Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το Internet αναδεικνύεται το δημοφιλέστερο μέσο γνωριμιών μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Το Internet αναδεικνύεται το δημοφιλέστερο μέσο γνωριμιών μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Στις γνωριμίες μέσω Internet έχουν στραφεί οι Αμερικανοί μετά την 11η Σεπτεμβρίου αναζητώντας τη συντροφιά ανθρώπων, για να μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με το τραγικό συμβάν. Οι δικτυακοί τόποι γνωριμιών γνωρίζουν ημέρες πραγματικής δόξας.

38

Στις γνωριμίες μέσω Internet έχουν στραφεί οι Αμερικανοί μετά την 11η Σεπτεμβρίου αναζητώντας τη συντροφιά ανθρώπων, για να μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με το τραγικό συμβάν. Οι δικτυακοί τόποι γνωριμιών γνωρίζουν ημέρες δόξας, καθώς παρατηρείται πραγματική κοσμοσυρροή.


Όπως εξομολογείται στην εφημερίδα The Wall Street Journal μια 39χρονη Αμερικανίδα, η ανταπόκριση που είχε στα μηνύματά της, όταν αναφερόταν στον αντίκτυπο που άφησε στη ζωή της το τρομοκρατικό χτύπημα, ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως.


Οι γνωριμίες μέσω Internet ήταν ήδη προσφιλής συνήθεια πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Λίγο καιρό, όμως, μετά τις επιθέσεις, οι δικτυακοί τόποι που προσέφεραν ανάλογες υπηρεσίες είδαν τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών τους να αυξάνεται κατακόρυφα.


Σύμφωνα με το διευθυντή του Match.com, η κίνηση στο σάιτ αυξήθηκε κατά 50% τους τρεις μήνες που ακολούθησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων που απέκτησαν συνδρομή έφτασε τους 382.000, ενώ έως τα τέλη του 2000 το Match.com είχε 156.945 συνδρομητές.


Από τους χρήστες του συγκεκριμένου σάιτ, οι 1.475 έφτασαν μέχρι και το γάμο.


Ανάλογη ανάπτυξη γνωρίζουν και οι υπηρεσίες γνωριμιών του yahoo.com, το οποίο -μόνο κατά το μήνα Οκτώβριο- παρατήρησε αύξηση της επισκεψιμότητας σε ποσοστό 38%.


Παρόμοια είναι η επιτυχία και των υπηρεσιών γνωριμιών εκτός Διαδικτύου. Ο Τομ Τζάφι, διευθυντής του 8minuteDating, ξεκίνησε την υπηρεσία του με 5.000 μέλη. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου οι πελατεία του διπλασιάστηκε, ενώ τα πάρτι γνωριμιών του εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.


Η εξήγηση του φαινομένου για τον Τομ Τζάφι είναι απλή. Πιστεύει ότι οι Αμερικανοί κατανόησαν πως ο χρόνος είναι πολύτιμος και πως δεν θα καταφέρεις να βρεις το ταίρι σου από τον καναπέ του σπιτιού σου.


«Η τσάντα Πράντα απέκτησε ξαφνικά μικρότερη σημασία από όση είχε, ενώ η συνάντηση με τον άνθρωπο, με τον οποίο θα περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, έγινε πιο σημαντική» δηλώνει ο ιδρυτής ενός άλλου σάιτ γνωριμιών, του Nerve.com.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο