Επαναλειτουργεί από την Παρασκευή η Σκάλα του Μιλάνου στην προσωρινή της στέγη
Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικοί έλεγχοι στο Θέατρο Αρτιμπόλντι, όπου στεγάζεται προσωρινά η Σκάλα του Μιλάνου μετά το πρόσφατο ατύχημα. Τα γυάλινα ταμπλό αφαιρέθηκαν από την οροφή και το θέατρο θα ξαναλειτουργήσει από την Παρασκευή.
38
Το προσωρινό «σπίτι» της Σκάλας του Μιλάνου, το Θέατρο Αρτσιμπόλντι, λειτουργεί και πάλι από την Παρασκευή, έπειτα από το ατύχημα που συνέβη πριν από λίγες ημέρες. Στα τέλη Ιανουαρίου και ενώ στη σκηνή του θεάτρου βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση της Τραβιάτα, ένα γυάλινο ταμπλό αποκολλήθηκε από την οροφή και έπεσε πάνω στις πρώτες σειρές των καθισμάτων.
Ευτυχώς, κανείς δεν είχε τραυματιστεί τότε, αλλά η διοίκηση του θεάτρου είχε ματαιώσει τις παραστάσεις. Το ταμπλό είχε τοποθετηθεί στην οροφή, για να βελτιώσει την ακουστική του χώρου.
Η Σκάλα του Μιλάνου μετακόμισε πριν από λίγο καιρό στο Θέατρο Αρτσιμπόλντι, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στη σκηνή που στεγάζεται εδώ και τόσα χρόνια. Αρχικά οι υπεύθυνοι της Σκάλας εξέφραζαν φόβους για το εάν οι φίλοι του μουσικού θεάτρου θα παρακολουθούσαν τις παραστάσεις στο νέο χώρο και γι αυτό κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια -όπως τα γυάλινα ταμπλό στην οροφή- για να τελειοποιήσουν το θέατρο.
Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφραζαν φόβους για την ποιότητα της κατασκευής του Θεάτρου Αρτσιμπόλντι, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομα διάστημα ακριβώς για να στεγάσει τη Σκάλα. Μάλιστα, λίγη ώρα πριν από την πτώση του ταμπλό λέγεται ότι ακούγονταν θόρυβοι και γι αυτό οι υπέυθυνοι εκκένωσαν το θέατρο.
Σύμφωνα με το BBC, μετά το ατύχημα αφαιρέθηκαν όλα τα ταμπλό από την οροφή, ενώ οι τεχνικοί διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους στο χώρο για να μην υπάρξει κανένα άλλο απρόοπτο.
Η Σκάλα θα επιστρέψει στο χώρο της περίπου σε τρία χρόνια, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρώπη: Ο Τσίπρας έβαλε το δίλημμα: Με τον Μερτς ή με τον Σάντσεθ
- Αλεξάνδρεια: Λύκοι κάνουν βόλτα έξω από σπίτια – Βίντεο ντοκουμέντο
- Παραίτηση – βόμβα της επικεφαλής της OpenAI Robotic – Ο ρόλος του Πενταγώνου
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)
- Μουκουντί: «Είναι σημαντική η νίκη, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο κόντρα στην ΑΕΛ»
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup
- Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: «Διπλό» τίτλου για τη «Μπάρτσα» με οδηγό τον Γιαμάλ
- Τζόρτζια Μελόνι: Η Ιταλία αναπτύσσει φρεγάτα στην Κύπρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442