Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μοντέρνων Τεχνών του Λονδίνου, Ιβάν Μάσοου
Τα σχόλιά του για την concept art («πομπώδης, μαλθακή και άτεχνη») έφεραν μεγάλη αναστάτωση στη Βρετανία. Τελικά, ο Ιβάν Μάσοου παραιτήθηκε από το Ινστιτούτο Μοντέρνων Τεχνών, αφού έχασε την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Παραιτήθηκε τελικά από τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Μοντέρνων Τεχνών ο Ιβάν Μάσοου, ο οποίος είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο της Βρετανίας πριν από λίγο καιρό με τα σχόλιά του για την concept art.
Ο Ιβάν Μάσοου είχε χαρακτηρίσει σε άρθρο του την concept art «πομπώδη, μαλθακή και άτεχνη», ενώ είχε μιλήσει με περιφρονητικό τρόπο για γνωστούς και καταξιωμένους Βρετανούς καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, είχε πει για την Τρέισι Έμιν, η οποία έγινε διάσημη με την εγκατάσταση ενός λερωμένου, άστρωτου κρεβατιού, ότι «δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα».
Σύμφωνα με το BBC, ο Ίβαν Μάσοου παραιτήθηκε αφού έχασε την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου. Ο πρόεδρος του ΔΣ είχε ζητήσει την απόλυσή του, πρόταση με την οποία είχαν συμφωνήσει πολλοί καλλιτέχνες.
Και ενώ η κατάσταση δεν είχε ακόμη ξεκαθαρίσει, την προηγούμενη εβδομάδα ο Μάσοου άσκησε δριμεία κριτική στους «τσάρους του πολιτισμού», που με αρχηγό το διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Νίκολας Σερότα, «κυβερνούν μέσα από τα κρυστάλλινα Κρεμλίνα».
Όσο για την παραίτησή του, δήλωσε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή αφού βεβαιώθηκε ότι τέτοια ήταν η βούληση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας