Η μουσική ευεργετική στη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο
Λονδίνο: Την ανάγκη της ευρύτερης χρήσης τεχνικών χαλάρωσης με άξονα τη μουσική στη θεραπεία κατά του καρκίνου υπογραμμίζει το βρετανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο. Σχετικές έρευνες αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση της μουσικής στη μείωση των εξάψεων που παρουσιάζουν οι πάσχουσες από καρκίνο του μαστού, την ελαχιστοποίηση ορισμένων παρενεργειών της χημειοθεραπείας, αλλά και την αντιμετώπιση του "τρόμου" της μαγνητικής τομογραφίας.
Λονδίνο: Την ανάγκη της ευρύτερης χρήσης τεχνικών χαλάρωσης με άξονα τη μουσική στη θεραπεία κατά του καρκίνου υπογραμμίζει το βρετανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο. Σχετικές έρευνες αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση της μουσικής στη μείωση των εξάψεων που παρουσιάζουν οι πάσχουσες από καρκίνο του μαστού, την ελαχιστοποίηση ορισμένων παρενεργειών της χημειοθεραπείας, αλλά και την αντιμετώπιση του «τρόμου» της μαγνητικής τομογραφίας.
Τα πρώτα αποτελέσματα σειράς ερευνών που διεξήγαγε το βρετανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο εμφανίζουν μείωση της τάξεως του 30% των συμπτωμάτων που μπορεί να αποτελέσουν εξουθενωτικές παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου.
Σύμφωνα με το BBC, μέλη του ινστιτούτου αναφέρουν ότι κατέγραψαν, μεταξύ άλλων, μείωση των συμπτωμάτων ναυτίας και πόνου μετά τη χημειοθεραπεία. «Εν μέρει, οι άνθρωποι νιώθουν ότι παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, ότι δεν βρίσκονται στο έλεος της θεραπείας. Υπάρχει, βέβαια, και η ψυχολογική επίδραση της χαλάρωτικής μουσικής, η ευεργετική επίδρασή της στον εγκέφαλο» επισημαίνουν.
Όπως υποστηρίζει η Αμάντα Κάρολ του ιατρικού κέντρου Lodestone Patient Care, οι περισσότεροι ασθενείς που ακούν χαλαρωτική μουσική πριν υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία εμφανίζουν μειωμένο άγχος στη διάρκεια της εξέτασης.
«Το πιο επιτυχημένο μας παράδειγμα είναι μιας ασθενούς, η οποία έπρεπε στο παρελθόν να υποβληθεί σε γενική αναισθησία προκειμένου να ολοκληρώσει την εξέταση μαγνητικής τομογραφίας.
Ωστόσο, με τις τεχνικές χαλάρωσης που χρησιμοποιήσαμε εμείς ολοκλήρωσε την εξέταση δίχως να χρειαστεί κανενός είδους ηρεμιστικό» τονίζει η ίδια.
health.in.gr
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
- Κρίστι Νόεμ, η αδυσώπητη «ICE Barbie» του Ντόναλντ Τραμπ
- Λάρισα: Ένοχοι δυο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο την περίοδο της πανδημίας
- Τραμ: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί που κλείνουν
- Ο Λεσόρ περνάει όλα τα τεστ και μπαίνει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού
- Αυτό είναι το αμερικανικό The Crown – Η σειρά Kennedy μας βάζει στα άδυτα της πιο διάσημης οικογένειας των ΗΠΑ
- Bank of Greece Governor Calls for Shift in Growth Model
- Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να πνιγόμαστε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442