Πέθανε στην Ιταλία σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη
Ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 112 ετών στη Σαρδηνία. Ο Αντόνιο Τόντε, που γεννήθηκε το 1889, άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες προτού γιορτάσει τα 113α γενέθλιά του.
25
«Αγάπα τον αδερφό σου και πίνε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε ημέρα» ήταν το μυστικό της μακροζωίας του Αντόνιο Τόντε, του γηραιότερου άνδρα του πλανήτη, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 112 ετών στη Σαρδηνία.
Ο Τόντε ήταν βοσκός στο επάγγελμα και εργαζόταν μέχρι και πριν από τέσσερα χρόνια στα βουνά που περιβάλλουν την πόλη Νουόρο της Σαρδηνίας. Μάλιστα, στις 22 του τρέχοντος μηνός θα γιόρταζε τα 113α γενέθλιά του.
Γεννημένος την ίδια χρονιά που ανεγέρθη ο πύργος του Αϊφελ, το 1889, ο σύγχρονος Μαθουσάλας είχε αναγνωριστεί από την περυσινή έκδοση του βιβλίου Γκίνες ως ο γηραιότερος άρρην του πλανήτη. «Μέχρι την ημέρα που πέθανε έκανε συνεχώς βόλτες» είπε η εγγονή του Τόντε, Βάνι, και προσέθεσε ότι ο παππούς της έζησε μια ήσυχη ζωή, εργαζόταν σκληρά και ήταν πάντα κοντά στην οικογενειά του.
Το διαιτολόγιο του Τόντε αποτελούνταν από ζυμαρικά, χορτόσουπες και περιστασιακά κρέας. «Ζεις την κάθε ημέρα και έτσι προχωράς» είχε πει στα περυσινά γενέθλιά του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Στο χείλος του γκρεμού η Μονακό: Μεγάλες εντάσεις, αποχωρήσεις παικτών και στο… βάθος παραίτηση Σπανούλη
- Ήπειρος: Πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,3R – «Κύρια δόνηση» λέει ο Γκανάς στο in
- ΗΠΑ και Ισραήλ: Το σχέδιο για επιχείρηση ειδικών δυνάμεων για την κατάσχεση του πυρηνικού αποθέματος του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442