Στο υψηλότερο επίπεδο της εξαετίας η ανεργία στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εξήμισι ετών «σκαρφάλωσε» η ανεργία στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, αλλά τον ίδιο μήνα χάθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας, σημάδι το οποίο δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει.
27
Λιγότερες θέσεις εργασίας από οποιαδήποτε φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες χάθηκαν στην αμερικανική οικονομία το Δεκέμβριο, παρ ότι η ανεργία ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εξήμισι ετών, αγγίζοντας το 5,8%.
Τα εργοστάσια και το λιανικό εμπόριο περιέκοψαν θέσεις εργασίας, ενώ οι υπηρεσίες υγείας, τα σχολεία και οι κατασκευαστές προχώρησαν σε προσλήψεις.
Τα μισθολόγια μειώθηκαν κατά 124.000 τον περασμένο μήνα έναντι μείωσης κατά 371.000 το Νοέμβριο και 448.000 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Το συνολικό ποσοστό ανεργίας, το οποίο συνήθως ανεβαίνει και κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης της οικονομίας, αυξήθηκε στο 5,8%, το υψηλότερο εδώ και εξήμισι χρόνια και έναντι 5,6% το Νοέμβριο.
Εταιρείες – κολοσσοί, όπως η DaimlerChrysler, έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους να μην προχωρήσουν σε νέες απολύσεις, καθώς προσδοκούν να αυξηθεί η ζήτηση εντός του έτους.
Τα σημερινά στοιχεία, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, την αύξηση των πωλήσεων κατοικιών και την άνοδο των παραγγελιών βιομηχανικών ειδών, ενισχύουν τη θέση πολλών αναλυτών για τερματισμό της ύφεσης τους προσεχείς μήνες.
«Είναι η τελευταία αναλαμπή της ύφεσης», δήλωσε στο Bloomberg ο Ρόμπερτ Ντέντερικ, οικονομολόγος στη Nothern Trust στο Σικάγο. «Η ύφεση αρχίζει να ξεφτίζει», προσέθεσε.
Η αμερικανική οικονομία έχασε 1,1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας τον περασμένο χρόνο, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 1982, όταν οι θέσεις που χάθηκαν έφτασαν τα 2,2 εκατομμύρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχεία Έπσταϊν: Παραιτήθηκε και από μέλος των Εργατικών ο Βρετανός πρώην υπουργός Μάντελσον
- Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις ΗΠΑ: «Αν ο Αντετοκούνμπο φύγει με ανταλλαγή τώρα, θα πάει στους Γουόριορς»
- Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα του ’75 ανήκει στον 20ο αιώνα – Στο στόχαστρο η μονιμότητα στο δημόσιο και τα ΑΕΙ – Τι είπε για το άρθρο 86
- Δολοφονία Πρέτι: Έγιναν γνωστά τα ονόματα των πρακτόρων που τον δολοφόνησαν
- Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]
- Μποξέρ στις ΗΠΑ έχασε το… περουκίνι του μέσα στο ρινγκ και έγινε viral! (vid)
- Λόρα: Missing alert και στη Γερμανία με τη φωτογραφία της – Είχε φωτογραφίσει το διαβατήριο της μητέρας της
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έγραψε ιστορία στα Grammy και έγινε μέλος του κλειστού κλαμπ EGOT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)
















![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442