Ράλι για Nasdaq – Κέρδη για Dow Jones στο κλείσιμο της Πέμπτης
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε την Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Γουόλ Στριτ, με «οδηγό» τη μετοχή της EMC, καθώς εντείνεται η αισιοδοξία των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία και τα εταιρικά κέρδη βρίσκονται στο δρόμο της ανάκαμψης.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά εν μέσω αισιοδοξίας για την οικονομία και τα εταιρικά κέρδη. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 3,28% (64,98 μονάδες) στις 2.044,23 και ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,98% (98,74 μονάδες) και διαμορφώθηκε στις 10.172,14.
Ο Standard & Poors 500 κατέγραψε κέρδη 0,84% και «σκαρφάλωσε» στις 1.164,42 μονάδες, με «οδηγό» τη μετοχή της EMC, η οποία είχε την όγδοη χειρότερη επίδοση το 2001 ανάμεσα στα χαρτιά του δείκτη – βαρόμετρο της Γουόλ Στριτ.
Αφορμή για την άνοδο της EMC ήταν η εκτίμηση του αναλυτή της Salomon Smith Barney, Κλίντον Βόγκαν ότι τα κέρδη της μεγαλύτερης παγκοσμίως κατασκευάστριας εταιρείας συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων το τέταρτο τρίμηνο του 2001 ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.
Οι μετοχές των Cisco Systems και Intel ενισχύθηκαν, καθώς έρευνα της Merrill Lynch έδειξε ότι οι υπεύθυνοι επενδύσεων των αμερικανικών επιχειρήσεων αναμένουν φέτος αύξηση της τάξεως του 3% στις εταιρικές δαπάνες σε υπολογιστές και λογισμικό.
Πέρυσι, οι εταιρείες που σχετίζονται με τη βιομηχανία των υπολογιστών είχαν απολύσει 173.000 εργαζόμενους, καθώς οι συγκεκριμένες δαπάνες είχαν μειωθεί κατά 1%.
Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, όπως κάθε Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μετοχές σημείωσαν τις χειρότερες αποδόσεις συγκριτικά με άλλους κλάδους μέσα στο 2001.
Κέρδη και στην Ευρώπη
Στις ευρωπαίκές αγορές ο DJ Europe Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 1,96% στις 3.699,09 μονάδες, με «οδηγό» τις μετοχές των Alcatel, Royal Philips Electronics και Ericsson.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,93% στις 5.318,80 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 2,20% στις 4.681,20 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,98% και διαμορφώθηκε στις 5.270,29 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχεία Έπσταϊν: Παραιτήθηκε και από μέλος των Εργατικών ο Βρετανός πρώην υπουργός Μάντελσον
- Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις ΗΠΑ: «Αν ο Αντετοκούνμπο φύγει με ανταλλαγή τώρα, θα πάει στους Γουόριορς»
- Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα του ’75 ανήκει στον 20ο αιώνα – Στο στόχαστρο η μονιμότητα στο δημόσιο και τα ΑΕΙ – Τι είπε για το άρθρο 86
- Δολοφονία Πρέτι: Έγιναν γνωστά τα ονόματα των πρακτόρων που τον δολοφόνησαν
- Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]
- Μποξέρ στις ΗΠΑ έχασε το… περουκίνι του μέσα στο ρινγκ και έγινε viral! (vid)
- Λόρα: Missing alert και στη Γερμανία με τη φωτογραφία της – Είχε φωτογραφίσει το διαβατήριο της μητέρας της
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έγραψε ιστορία στα Grammy και έγινε μέλος του κλειστού κλαμπ EGOT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)
















![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442