Δεν υπάρχει ούτε ένα πέσος, λέει ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής
Ο περονιστής γερουσιαστής Εδουάρδο Ντουάλντε καλείται τώρα να εργαστεί για να βγάλει την Αργεντινή από την οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε στις βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες και στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους.
28
Ο περονιστής γερουσιαστής Εδουάρδο Ντουάλντε καλείται τώρα να εργαστεί για να βγάλει την Αργεντινή από την οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε στις βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες και στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους. Το βράδυ της Τρίτης ο Ντουάλτε διαδέχτηκε στην προεδρία τον Αδόλφο Ροντρίγκες Σαά, που παραιτήθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την εκλογή του στη θέση του επίσης παραιτηθέντος προκατόχου του Φερνάντο Ντε λα Ρούα.
Μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσου, ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, τόνισε ότι στα θησαυροφυλάκια του κράτους δεν υπάρχει «ούτε ένα πέσο» για να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις, την πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Η Αργεντινή «είναι ρημαγμένη», τόνισε ο Ντουάλντε στους γερουσιαστές και στους βουλευτές που τον εξέλεξαν. «Το οικονομικό και πολιτικό προτυπο, μέσα στην αγωνία του, τα κατέστρεψε όλα», πρόσθεσε. Με τις δηλώσεις του ο Ντουάλντε επιβεβαίωσε τη διατήρηση του μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους των 132 δισ. δολαρίων της χώρας του, μέτρο που αποφασίστηκε μονομερώς προ δεκαημέρου από τον παραιτηθέντα προκάτοχό του Αδόλφο Ροντρίγκες Σαά.
Επίσης, στην ομιλία του με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε την καταβολή αποζημίωσης για τους ανέργους και τη λειτουργία σχολών επαγγελματικής κατάρτισης «για τους οικογενειάρχες δίχως απασχόληση». Σύμφωνα με τον ισχύοντα εργατικό νόμο, οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην Αργεντινή λαμβάνουν αποζημίωση για την απόλυσή τους, χωρίς όμως να προβλέπεται ταμείο ανεργίας. Οι αποζημιώσεις αυτές θα καλυφθούν από τα κονδύλια που είχε εξασφαλίσει ο Σαά για το σχέδιό του να δημιουργήσει ένα εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Αρχεία Έπσταϊν: Παραιτήθηκε και από μέλος των Εργατικών ο Βρετανός πρώην υπουργός Μάντελσον
- Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις ΗΠΑ: «Αν ο Αντετοκούνμπο φύγει με ανταλλαγή τώρα, θα πάει στους Γουόριορς»
- Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα του ’75 ανήκει στον 20ο αιώνα – Στο στόχαστρο η μονιμότητα στο δημόσιο και τα ΑΕΙ – Τι είπε για το άρθρο 86
- Δολοφονία Πρέτι: Έγιναν γνωστά τα ονόματα των πρακτόρων που τον δολοφόνησαν
- Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]
- Μποξέρ στις ΗΠΑ έχασε το… περουκίνι του μέσα στο ρινγκ και έγινε viral! (vid)
- Λόρα: Missing alert και στη Γερμανία με τη φωτογραφία της – Είχε φωτογραφίσει το διαβατήριο της μητέρας της
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έγραψε ιστορία στα Grammy και έγινε μέλος του κλειστού κλαμπ EGOT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)
















![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442