Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με απώλειες άνοιξαν Nasdaq και Dow Jones την Πέμπτη

Με απώλειες άνοιξαν Nasdaq και Dow Jones την Πέμπτη

Σε αρνητικό έδαφος είναι η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς η Juniper Networks αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του τέταρτου τριμήνου.

27

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Γουόλ Στριτ την Πέμπτη, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, έπειτα από την αρνητική προειδοποίηση της Juniper Networks. O Nasdaq υποχωρεί κατά 0,76% (15,02 μονάδες) στις 1.967,87 και ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,08% (7,67 μονάδες) και διαμορφώνεται στις 10.062,82.


Ο Standard & Poors 500 «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 0,08% στις 1.148,68 μονάδες.


Η μετοχή της Juniper υποχώρησε έως και 20% στα 18,34 δολάρια, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία δικτυακού εξοπλισμού αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, επικαλούμενη τη μειωμένη ζήτηση.


Σε ανάλογη προειδοποίηση (για τα αποτελέσματα του 2002) προχώρησε και η εταιρεία ηλεκτρονικού εξοπλισμού Jabil Circuit, τα κέρδη της οποίας στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο «βούτηξαν» χαμηλότερα κατά 82%.


Η παραγωγός ενέργειας Mirant υποχωρεί επίσης, καθώς ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει μετοχές προκειμένου να μειώσει το χρέος της μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moodys.


«Θέλουμε μερικές πραγματικές ενδείξεις ότι η οικονομία πρόκειται να ανακάμψει και ότι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα εταιρικά κέρδη» δήλωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος στρατηγικής για μετοχές της Dean Investment Associates, Ντερκ Βαν Ντίτζκ.


Ορισμένοι επενδυτές λένε ότι το ράλι των τεχνολογικών μετοχών το τελευταίο τρίμηνο είναι πλέον «υπερβολικό», καθώς μια σειρά από εταιρείες, όπως η Ciena και η Lucent Technologies, αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους.


Ενδεικτική της «υπερβολικής» αισιοδοξίας είναι η άνοδος του Nasdaq κατά 39% από το χαμηλό τριών ετών, στο οποίο είχε υποχωρήσει στις 21 Σεπτεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο