Με απορρόφηση 104% «έκλεισε» το 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
Με απορρόφηση της τάξεως του 104% θα «κλείσει» στις 31 Δεκεμβρίου το 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, στο πλαίσιο του οποίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ολοκληρώθηκαν 26.197 έργα.
27
Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2001 ολοκληρώνεται και τυπικά, με απόλυτη επιτυχία και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο των έργων και δράσεων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της περιόδου 1994 – 1999 του Β΄ΚΠΣ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η συνολική δημόσια δαπάνη (κοινοτική και εθνική συμμετοχή) για έργα και δράσεις του Β΄ΚΠΣ διαμορφώνεται σε 7,1 τρισ. δραχμές, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 104% της συνολικής εγκεκριμένης δέσμευσης των πόρων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του πακέτου Ντελόρ.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Β΄ΚΠΣ κάλυψαν πλήρως τους στόχους, για την υλοποίηση των οποίων η Ελλάδα είχε δεσμευθεί έναντι της ΕΕ. Στο πλαίσιο του Β΄ΚΠΣ, ολοκληρώθηκαν 26.197 έργα και 69.189 υποέργα, ενταγμένα στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της περιόδου 1994 – 1999.
Η τελική αποπληρωμή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, καθώς θα υποβάλλονται σταδιακά στην ΕΕ όλες οι απαιτούμενες αιτήσεις και βεβαιώσεις.
Με δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας επισήμανε ότι η ώρα του απολογισμού του Β΄ΚΠΣ ήρθε και ο απολογισμός αυτός είναι απόλυτα θετικός. «Η ομαλή και εντός των καθορισμένων προθεσμιών ολοκλήρωση του Β΄ΚΠΣ σημαίνει ότι η κυβέρνηση στάθηκε απολύτως συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια
- Ο Αλκαράθ «έσπασε» το οικονομικό ρεκόρ του Australian Open
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σε ετήσιες εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων του Πειραιά
- Ανεργία «μονοψήφια» φτώχεια διψήφια: Τι κρύβεται πίσω από την ψαλίδα στα ποσοστά ανεργίας ΔΥΠΑ-ΕΛΣΤΑΤ
- Grammy 2026 κι αυτοέκφραση – Οι εμφανίσεις που άρεσαν και οι δύο που δυσαρέστησαν
- Κούβα: Αρνείται τις κατηγορίες ότι αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ – Έτοιμη για «εποικοδομητική συνεργασία»
- Ανεβάζει στροφές το κόμμα Τσίπρα – H «Ιθάκη» πιάνει… και την Οικολογία
- «Βόμβα»: Ο Ρονάλντο αρνείται να παίξει με την Αλ Νασρ λόγω διαφωνίας με τη διοίκηση!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)







































![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442