Στα δικαστήρια, πάλι, Napster και δισκογραφικές εταιρείες
Ενώπιον του ομοσπονδιακού εφετείου στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια θα βρεθούν ξανά, σήμερα, Δευτέρα Napster και οι μηνύτριες δισκογραφικές εταιρείες. Το εφετείο θα αποφασίσει ποιος φέρει την ευθύνη για τη διακίνηση παράνομων αντιγράφων τραγουδιών.
39
Οι επικεφαλής της άλλοτε δημοφιλέστερης υπηρεσίας ανταλλαγής τραγουδιών μέσω Διαδικτύου, Napster, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι ενώπιον δικαστηρίου με τους εκπροσώπους της Ένωσης των αμερικανικών δισκογραφικών εταιρειών, RIAA.
Οι μεν ισχυρίζονται ότι αδυνατούν να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση που τους επέβαλλε να μπλοκάρουν όλα τα τραγούδια με copyright. Και αυτό, επειδή οι δισκογραφικές εταιρείες δεν τους απέστειλαν τα ονόματα των αρχείων που περιέχουν τα «απαγορευμένα» τραγούδια. Αντ αυτών τούς έστειλαν μόνο ονόματα τραγουδιών και καλλιτεχνών, στοιχεία που δεν επαρκούν -σύμφωνα με τη Napster- για να «φιλτράρει» τη διακίνηση των αντίστοιχων αρχείων MP3.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Napster αναμένεται να ζητήσει από το δικαστήριο να υποχρεωθεί να μπλοκάρει τη διακίνηση μόνο εκείνων των τραγουδιών για τα οποία έχει ειδοποιηθεί ότι υπάρχει παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, ειδοποίηση στην οποία όμως θα αναφέρεται και το όνομα αρχείου του τραγουδιού.
Η παροχή της δωρεάν υπηρεσίας έχει διακοπεί από τον Ιούλιο. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι πρόκειται να μετατραπεί σε συνδρομητική από το φθινόπωρο του 2001, ωστόσο η έναρξη της λειτουργίας της έχει καθυστερήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




































































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442