Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ινστιτούτο Κοινωνικής-Προληπτικής Ιατρικής:Πρωτοβουλία των ανδρών η αντισύλληψη

Ινστιτούτο Κοινωνικής-Προληπτικής Ιατρικής:Πρωτοβουλία των ανδρών η αντισύλληψη

Αθήνα: Η επιλογή των τρόπων αντισύλληψης στη σεξουαλική σχέση ανήκει στο "ισχυρό" φύλο, εκτιμούν έξι στους δέκα άνδρες και πέντε στις δέκα γυναίκες. Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Αθήνα: Η επιλογή των τρόπων αντισύλληψης στη σεξουαλική σχέση ανήκει στο «ισχυρό» φύλο, εκτιμούν έξι στους δέκα άνδρες και πέντε στις δέκα γυναίκες. Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.


Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μέθοδοι αντισύλληψης χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των ζευγαριών μόνο τον πρώτο καιρό της σεξουαλικής σχέσης. Όπως προκύπτει από την έρευνα, ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, τα περισσότερα ζευγάρια διακόπτουν τα μέτρα αντισύλληψης, κυρίως εξαιτίας της άρνησης των ανδρών.


Οι αριθμοί αυξάνονται ακόμη περισσότερο στις νεότερες ηλικίες.


Επτά στους δέκα άνδρες και γυναίκες ηλικίας 16 έως 24 ετών πιστεύουν ότι η επιλογή της ακολουθητέας μεθόδου αντισύλληψης ανήκει στο ανδρικό φύλο.


Το ίδιο ισχύει και για τα ζευγάρια που κατοικούν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Την αντίθετη άποψη εκφράζει το 45% των γυναικών που ζουν μόνες ή συζούν με το σύντροφό τους, καθώς και εκείνες που διαθέτουν μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία.


Τα στοιχεία της έρευνας επιβεβαιώνουν την προτίμηση των ανδρών για «ελεύθερο» σεξ, καθώς μόνο οι μισοί από τους ερωτώμενους δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Σχετικά χαμηλά, πάντως, είναι τα αντίστοιχα ποσοστά και για τις γυναίκες, αφού μία στις τέσσερις δεν χρησιμοποιεί καμία αντισυλληπτική μέθοδο.


Δημοφιλέστερος τρόπος αντισύλληψης παραμένει για τους άνδρες, εκτός από το προφυλακτικό (ποσοστό 50%), η διακεκομμένη επαφή (περίπου 22%). Τέλος, έξι στις δέκα γυναίκες βασίζονται στη μέθοδο που χρησιμοποιεί ο σύντροφός τους και μόνο μία στις δέκα χρησιμοποιεί η ίδια αντισύλληψη (χάπι 4,8% ή σπιράλ 3,6%).


Πηγή: ΜΠΕ

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο