Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Υποχώρησαν τη Δευτέρα ο Νasdaq και ο Dow Jones. Για το βιομηχανικό δείκτη, μάλιστα, ήταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, γεγονός που τον έφερε κάτω κάτω από το όριο των 10.000 μονάδων.

28

Υποχώρησαν τη Δευτέρα ο Νasdaq και ο Dow Jones. Ο τελευταίος μάλιστα βρέθηκε κάτω από τις 10.000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές πούλησαν τίτλους από τους κλάδους της μεταποίησης, των λιανικών πωλήσεων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι την Τρίτη η Fed θα προχωρήσει στην ενδέκατη φετινή περικοπή των επιτοκίων.


Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,27% και διαμορφώθηκε στις 9.921,93 μονάδες. Ο Nasdaq είχε απώλειες 1,45%, στις 1.1991,98, και ο Standard & Poors 500 βρέθηκε στις 1.139,69 (-1,61%). Ανάμεσα στους τίτλους που υποχώρησαν ξεχώρησε εκείνος της JDS Uniphase, η οποία προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της θα συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία έως τις αρχές του ερχόμενου χρόνου, καθώς και της Hewlett-Packard, λόγω της ανησυχίας που επικρατεί σχετικά με μια πιθανή αποτυχία της συγχώνευσής της με την Compaq.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο