Μεικτές αντιδράσεις από τα συνδικάτα για τον προϋπολογισμό του 2002
Μεικτές ήταν οι αντιδράσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στον προϋπολογισμό του 2002, ο οποίος κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή. Τα κυριότερα αιτήματα της εργατικής πλευράς είναι η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και η καταπολέμηση της ανεργίας.
Θετικά υποδέχτηκε τον προϋπολογισμό του 2002 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Παπασπύρο, ο οποίος τόνισε ότι η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται σε σαφή απόσταση από τα αιτήματα των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι η πολιτική που διαφαίνεται μέσω του προϋπολογισμού αποτελεί μια προσπάθεια αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, αλλά υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή δεν είναι αρκετή, ζητώντας να εξαλειφθούν οι κοινωνικές ανισότητες που αναπτύχθηκαν την περίοδο της ένταξης στην ΟΝΕ.
«Επισημαίνω το πρόβλημα της ανεργίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυζωγόπουλος και ζήτησε περισσότερα κονδύλια για τους ανέργους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός βρίσκεται σε σαφή απόσταση από τα αιτήματα των εργαζομένων και τόνισε ότι οι ρυθμίσεις για την εισοδηματική πολιτική και τα οικογενειακά επιδόματα κινούνται σε περιοριστική κατεύθυνση, ειδικά για το Δημόσιο, και θα πυροδοτήσουν νέες κινητοποιήσεις.
Ο κ. Παπασπύρος πρόσθεσε ότι «οι δαπάνες για υγεία, πρόνοια και παιδεία κινούνται οριακά» υψηλότερα συγκριτικά με το 2001 και σημείωσε ότι η κατεύθυνση που υποδεικνύει ο προϋπολογισμός δημιουργεί πρόβλημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, εν όψει του διαλόγου για το ασφαλιστικό.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.