Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
To δρόμο του μεταξιού ακολουθεί και η Porsche

To δρόμο του μεταξιού ακολουθεί και η Porsche

H Κίνα αναμένεται να αποτελέσει ίσως τη δυναμικότερη ανερχόμενη αγορά στον κόσμο την επόμενη δεκαετία, γεγονός που επιβεβαιώνεται διαρκώς από το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των κατασκευαστών αυτοκινήτου αλλά και της παγκόσμιας βιομηχανίας γενικότερα.

H Κίνα αναμένεται να αποτελέσει ίσως τη δυναμικότερη ανερχόμενη αγορά στον κόσμο την επόμενη δεκαετία, γεγονός που επιβεβαιώνεται διαρκώς από το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των κατασκευαστών αυτοκινήτου αλλά και της παγκόσμιας βιομηχανίας γενικότερα.



Σε μια αγορά όπου οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων περιορίστηκαν στα 500.000 οχήματα το 1999, όταν ο πληθυσμός της χώρας ξεπερνά ήδη το 1 δισεκατομμύριο -από τους οποίους λίγοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ακόμη και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης-, η εισαγωγή ακριβών μοντέλων, όπως εκείνα της Porsche, δεν μπορεί παρά να προοιωνίζει δραματικές αλλαγές.



Η γερμανική εταιρεία εγκαινίασε στην πρωτεύουσα της αχανούς ασιατικής χώρας, το Πεκίνο, την πρώτη της έκθεση, προσφέροντας την ευκαιρία στο αγοραστικό κοινό να γνωρίσει από κοντά τα σπορ μοντέλα της. Η κίνηση χαρακτηρίζεται μάλλον αναγνωριστική, καθώς οι υπεύθυνοι της Porsche δεν ελπίζουν ότι θα διαθέσουν περισσότερα από 20 αυτοκίνητα το 2001, τα οποία πιθανόν να αυξηθούν στα 50 το 2002.



Θέτει όμως τις βάσεις για μία δυναμική παρουσία στην κινεζική αγορά, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει την ένταξη της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO). Μία τέτοια απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των εισαγωγών προϊόντων στην Κίνα, τον έντονο ανταγωνισμό και κατ΄ επέκταση τη μείωση των τιμών σε πολλά από τα προϊόντα τα οποία σήμερα φαντάζουν άπιαστο όνειρο για τους πολίτες της χώρας.



Η κυβέρνηση του Πεκίνου ελέγχει πλήρως την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία και ρυθμίζει απόλυτα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ξένων κατασκευαστών στο έδαφός της. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το γεγονός ότι τόσο η VW και η Τοyota, όσο και η GM και η Ford αλλά και η Citroen, που παράγουν μοντέλα τους στην Κίνα, είναι υποχρεωμένες να συνεργάζονται με τοπικές κινεζικές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο