Σενάρια εξαγοράς της DaimlerChrysler από την Toyota
Η Toyota, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία διεθνώς, ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τον όμιλο DaimlerChrysler, παρά την έντονη φημολογία.
Η Toyota, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία διεθνώς, ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τον όμιλο DaimlerChrysler, παρά την έντονη φημολογία.
Η Τoyota δεν σκέφτεται να αποκτήσει τον όμιλο DaimlerChrysler ή κάποιο τμήμα του. Τίποτα από αυτά δεν την ενδιαφέρει δήλωσε εκπρόσωπος της πρώτης κατασκευάστριας εταιρείας αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.
Τα σχόλια αυτά ακολουθούν την απόφαση του ομίλου DCX να ζητήσει από δύο εταιρείες, την Deutsche Bank -η οποία κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα του ομίλου, το 12%- και την JP Morgan Chase Co Inc, συμβουλές για την όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσα και επικερδής πιθανή πώληση της DaimlerChrysler. Η Τoyota, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει να απαιτούμενα κεφάλαια για αυτή την εξαγορά.
Οι φήμες περί πώλησης του γερμανοαμερικανικού ομίλου ξεκίνησαν μετά την κατακόρυφη πτώση των μετοχών του το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με την παρούσα οικονομική κατάσταση και την αξία που είχε η μετοχή της μέχρι χτες, η συνολική αξία της DaimlerChrysler ανέρχεται στα 46,04 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι μικρότερη από όσο άξιζαν και οι δύο εταιρείες, Daimler-Benz και Chrysler, όταν συγχωνεύτηκαν το 1998.
Κυριότερη αιτία της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο γερμανοαμερικανικός όμιλος είναι η άσχημη οικονομική πορεία και οι μεγάλες απώλειες της Chrysler ιδίως το 2000. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τη μείωση κατά 20% του προσωπικού της και τη διακοπή της λειτουργίας έξι εργοστασίων της, ενώ αναμένεται να περιορίσει την παραγωγή άλλων επτά.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για την ανάκαμψη του ομίλου, όπως η πώληση της Chrysler. Όλα τα πιθανά σενάρια θα παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της DaimlerChrysler, Juergen Schrempp, και στον Hilmar Kopper, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπο της Deutsche Bank.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας