Χωρίς περίθαλψη: Κατεβάζουν ρολά οι γιατροί του ΙΚΑ μέχρι τις 3 Αυγούστου
Αθήνα: Μέχρι τις 3 Αυγούστου αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ, παρά τη χθεσινή παρέμβαση του διοικητή του Ιδρύματος, Μιλτιάδη Νεκτάριου, για διακοπή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και έναρξη διαλόγου.
Αθήνα: Μέχρι τις 3 Αυγούστου αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ, παρά τη χθεσινή παρέμβαση του διοικητή του Ιδρύματος, Μιλτιάδη Νεκτάριου, για διακοπή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και έναρξη διαλόγου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου το Σάββατο, οι γιατροί αποφάσισαν να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τον Αύγουστο, εφόσον δεν ικανοποιηθούν δύο βασικά αιτήματά τους που είναι το ενιαίο ιατρικό βαθμολόγιο – μισθολόγιο και η μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων.
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ, Ε.Αθανασόπουλος κατά τη χθεσινή συνδιάσκεψη των προέδρων όλων των συλλόγων επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού του Ιδρύματος, οι αποδοχές των γιατρών του ΙΚΑ είναι μόλις το 1/3 των αντίστοιχων αποδοχών των γιατρών των κρατικών νοσοκομείων.
Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος επισήμανε οι συμβασιούχοι γιατροί εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς ανασφάλιστοί από 5 έως 18 χρόνια.
Από την πλευρά του ο κ. Νεκτάριος, ο οποίος ήταν παρών στη συνδιάσκεψη, αφού επισήμανε ότι υποστηρίζει τα αιτήματα των γιατρών, τους κάλεσε να διακόψουν την απεργία και καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.
health.in.gr
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442