Χωρίς περίθαλψη: Κατεβάζουν ρολά οι γιατροί του ΙΚΑ μέχρι τις 3 Αυγούστου
Αθήνα: Μέχρι τις 3 Αυγούστου αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ, παρά τη χθεσινή παρέμβαση του διοικητή του Ιδρύματος, Μιλτιάδη Νεκτάριου, για διακοπή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και έναρξη διαλόγου.
Αθήνα: Μέχρι τις 3 Αυγούστου αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ, παρά τη χθεσινή παρέμβαση του διοικητή του Ιδρύματος, Μιλτιάδη Νεκτάριου, για διακοπή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και έναρξη διαλόγου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου το Σάββατο, οι γιατροί αποφάσισαν να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τον Αύγουστο, εφόσον δεν ικανοποιηθούν δύο βασικά αιτήματά τους που είναι το ενιαίο ιατρικό βαθμολόγιο – μισθολόγιο και η μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων.
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ, Ε.Αθανασόπουλος κατά τη χθεσινή συνδιάσκεψη των προέδρων όλων των συλλόγων επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού του Ιδρύματος, οι αποδοχές των γιατρών του ΙΚΑ είναι μόλις το 1/3 των αντίστοιχων αποδοχών των γιατρών των κρατικών νοσοκομείων.
Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος επισήμανε οι συμβασιούχοι γιατροί εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς ανασφάλιστοί από 5 έως 18 χρόνια.
Από την πλευρά του ο κ. Νεκτάριος, ο οποίος ήταν παρών στη συνδιάσκεψη, αφού επισήμανε ότι υποστηρίζει τα αιτήματα των γιατρών, τους κάλεσε να διακόψουν την απεργία και καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.
health.in.gr
- Δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι «σαπίζουν» στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ, καταγγέλλει από ΜΚΟ
- Pierra Creta: Αυθεντική εμπειρία ορεινής Κρήτης με σκι στον Ψηλορείτη
- Σκόπελος: Το νησί της Ευρώπης που διατηρεί ακόμη την ταυτότητα του
- Εθελοντισμός: Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα ζώα
- Ο πόλεμος στο Ιράν και ο θαυμασμός για τη βαναυσότητα
- Με συλλογικό «μπλιαχ» στον Τιμοτέ Σαλαμέ απαντούν καλλιτέχνες της όπερας και του μπαλέτου – Τι είπε
- Το Μαρόκο ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Ουαμπί: Ο νέος προπονητής του Ελ Κααμπί
- BHMAGAZINO – Women’s Era: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/andrey-novik-hc9Rwbma-Jk-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442