Με ημερομηνία λήξης το 64μπιτο τσιπ της Ιntel
Πιλοτικά θα χρησιμοποιηθεί ο 64μπιτος επεξεργαστής Itanium της Ιntel, ο οποίος θα βοηθήσει την εταιρεία να εισέλθει ομαλά στην τεχνολογία των 64bit και θα προετοιμάσει το έδαφος για τον ερχομό του διαδόχου του, McKinley, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.
73
Πιλοτικά θα χρησιμοποιηθεί ο 64μπιτος επεξεργαστής Itanium της Ιntel, ο οποίος θα βοηθήσει την εταιρεία να εισέλθει ομαλά στην τεχνολογία των 64bit και θα προετοιμάσει το έδαφος για τον ερχομό του διαδόχου του, McKinley, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.
Ο εκπρόσωπος της Intel δήλωσε στο CNet ότι η εμφάνιση του Ιtanium στην αγορά θα είναι μία από τις πιο δυνατές εισόδους επεξεργαστή του είδους και ότι σε αυτό θα συμβάλει σημαντικά και η χαμηλότερη -σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές- τιμή που θα έχει ο επεξεργαστής.
Πάντως, παραδέχτηκε ότι η Ιntel δεν περιμένει ενθουσιώδη ανταπόκριση από τις εταιρείες, ειδικά από εκείνες που έχουν ήδη μεταβεί στην τεχνολογία των 64bit και χρησιμοποιούν στους σταθμούς εργασίας τους και στους διακομιστές τους επεξεργαστές ανταγωνιστριών της, όπως η Sun.
Η Ιntel γνωρίζει ότι εισέρχεται σε άγνωστο για αυτή χώρο και αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί στους ανταγωνιστές της με έναν ολοκαίνουργιο και ελάχιστα δοκιμασμένο επεξεργαστή. Περιμένει ότι ο Itanium θα έχει επιτυχία κυρίως σε νέες επιχειρήσεις, οι οποίες θα θελήσουν να εξοπλιστούν με σταθμούς εργασίας και διακομιστές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία IA-64 της Intel.
Το δυνατό χαρτί της Intel, συνεχίζει ο εκπρόσωπός της, είναι ο διάδοχος του Itanium, ο McKinley, ο οποίος θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και θα αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των διακομιστών και των σταθμών εργασίας.
Αναλυτές, πάντως, πιστεύουν ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις της κυκλοφορίας του 64μπιτου επεξεργαστή της Intel έκαναν ζημιά στη φήμη του και ότι έβαλαν ημερομηνία λήξης στο τσιπ, προτού κυκλοφορήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
- Υποκλοπές: Η δεύτερη αρχειοθέτηση και οι επόμενες κινήσεις των πρωταγωνιστών – Κλειδί η δίκη στο Εφετείο και οι νέες μηνύσεις που… ψήνονται
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Πέρασαν 33 χρόνια από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς (vids)
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442