Θα υπάρξει και άλλο Πλαίσιο Στήριξης, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας
Τη βεβαιότητά του ότι σε περίπτωση που χρειαστεί θα υπάρξει και άλλο Πλαίσιο Στήριξης για «ευαίσθητες» περιοχές και προγράμματα εξέφρασε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ ΚΠΣ, Χρήστος Πάχτας, κατά την πρώτη συνεδρίασή της.
Τη βεβαιότητά του ότι σε περίπτωση που χρειαστεί θα υπάρξει και άλλο Πλαίσιο Στήριξης για «ευαίσθητες» περιοχές και προγράμματα εξέφρασε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ ΚΠΣ, Χρήστος Πάχτας, κατά την πρώτη συνεδρίασή της.
Στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των έργων του Γ ΚΠΣ του ΥΠΕΘΟ συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παναντωνίου, και οι Ευρωπαίοι επίτροποι, Μισέλ Μπαρνιέ και Αννα Διαμαντοπούλου, οι οποίοι και προσδιόρισαν το ρόλο της επιτροπής.
Σύμφωνα με τον Μ.Μπαρνιέ, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα επιλέγονται βάσει τριών κριτηρίων: της ωριμότητας των έργων, της κοινωνικής τους ωφέλειας και της ποιότητας της υλοποίησής τους.
Η Αννα Διαμαντοπούλου, από κοινού με τον Χρ.Πάχτα, εξήγησαν ότι, παρά το γεγονός ότι τυπικά το Γ ΚΠΣ είναι το τελευταίο πακέτο που λαμβάνει η Ελλάδα, στο μέλλον -και εάν υπάρξει ανάγκη- σε συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας θα εφαρμοστεί και τέταρτο Πλαίσιο Στήριξης με άλλη μορφή χρηματοδότησης, καθώς σε αυτό θα συμμετάσχουν ουσιαστικά οι υπό ένταξη χώρες και τα κονδύλια για την Ελλάδα θα είναι μειωμένα.
Όσον αφορά στην πορεία εκτέλεσης του Γ ΚΠΣ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τόνισε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή πρόκληση, σημειώνοντας ότι «το ζητούμενο δεν είναι να ξοδέψουμε τα 17,5 τρισ. δρχ., αλλά να τα ξοδέψουμε σωστά».
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.