Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απάτη σε βάρος των επενδυτών από πρώην στελέχη της

Απάτη σε βάρος των επενδυτών από πρώην στελέχη της

Kατηγορίες για απάτη σε βάρος των επενδυτών αντιμετωπίζουν ο πρώην πρόεδρος της Cedant Corp., Γουόλτερ Φορμπς, και ο πρώην αντιπρόεδρος Κερκ Σέλτον. Οι δικαστικές αρχές χαρακτήρισαν το σκάνδαλο ως ένα από τα μεγαλύτερα του είδους, ενώ η επιτροπή κεφαλαιαγοράς κατέθεσε ήδη αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

50

Kατηγορίες για απάτη σε βάρος των επενδυτών αντιμετωπίζουν ο πρώην πρόεδρος της Cedant Corp., Γουόλτερ Φορμπς, και ο πρώην αντιπρόεδρος Κερκ Σέλτον. Οι δικαστικές αρχές χαρακτήρισαν το σκάνδαλο ως ένα από τα μεγαλύτερα του είδους, ενώ η επιτροπή κεφαλαιαγοράς κατέθεσε ήδη αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο 58χρονος Φορμπς και ο 46χρονος Σέλτον, που αρχικά αρνήθηκαν τις κατηγορίες, παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους στην Cendant – την εταιρεία που διαχειρίζεται το μάρκετινγκ και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των ξενοδοχείων Days Inn και των εταιρειών real estate, Century 21- το 1998.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες που τους απαγγέλθηκαν, φέρονται να συμμετείχαν σε δεκαετούς διάρκειας απάτη, όταν διατηρούσαν στελεχιακές θέσεις στην CUC International Inc, της οποίας διάδοχο σχήμα είναι η Cendant. Οι κατηγορίες της συνέργειας σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος αφορούν στη συνεργασία τους με υφισταμένους, ώστε να παρουσιάζονται τεχνηέντως υψηλότερα έσοδα από τα πραγματικά, με αποτέλεσμα να καθίστανται πιο ελκυστικοί οι τίτλοι της εταιρείας.


Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος Bloomberg, η διοίκηση της Cendant ανακοίνωσε διορθωμένα αποτελέσματα, που αφορούσαν σε τρία οικονομικά έτη, και γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό ότι τα πρώην στελέχη της CUC διόγκωσαν με λογιστικά τεχνάσματα τα έσοδα της εταιρείας περίπου κατά 500 εκατομμύρια δολάρια (183,28 δισ. δραχμές).


H Cendant προέκυψε από τη συγχώνευση της CUC -της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Φορμπς- και της HFS Inc., το 1997. Όταν, κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης που ακολούθησε τον επιχειρηματικό γάμο, έγινε αναφορά στις λογιστικές παρατυπίες που ανακαλύφθηκαν, η μετοχή έχασε το 46% της αξίας της σε μια ημέρα, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 14 δισ. δολάρια (5,13 τρισ. δρχ.) από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.


Οι Φορμπς και Σέλτον αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων, (περίπου 91,6 εκατ. δρχ.), αλλά ενδέχεται να τους επιβληθούν χρηματικές ποινές και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο