Προτιμότερα τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα για τις καρδιοπάθειες
Σικάγο: Ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου και έχουν νοσηλευτεί σε μεγάλα νοσοκομεία, παρουσιάζουν μικρότερη συχνότητα θανάτου από εκείνους που έχουν νοσηλευτεί σε μικρότερα νοσοκομεία. Αυτό προέκυψε από πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ.
Σικάγο: Ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου και έχουν νοσηλευτεί σε μεγάλα νοσοκομεία, παρουσιάζουν μικρότερη συχνότητα θανάτου από εκείνους που έχουν νοσηλευτεί σε μικρότερα νοσοκομεία. Αυτό προέκυψε από πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ.
Δύο έρευνες που δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του Journal of American Medical Association συγκρίνουν τη συχνότητα θανάτου των πασχόντων από καρδιακές νόσους, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε διάφορες θεραπείες σε μεγάλα και μικρά νοσοκομεία στις ΗΠΑ.
Η πρώτη έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 260 χιλιάδες ασθενείς, σε 446 νοσοκομεία, έδειξε βελτιωμένους δείκτες επιβίωσης σε αυτούς που έκαναν επέμβαση με αγγειοπλαστικές μεθόδους (όπως το μπαλονάκι) σε σχέση με εκείνους που αντιμετωπίστηκαν με συντηρητική θρομβόλυση.
Αυτό συμβαίνει γιατί τα μεγαλύτερα νοσοκομεία έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν καλύτερα την αγγειοπλαστική επέμβαση, η οποία είναι η άμεσα συνιστώμενη θεραπεία έπειτα από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Στη δεύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 167 χιλιάδες ηλικιωμένους ασθενείς, οι οποίοι είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, σε 1.003 νοσοκομεία, ο δείκτης θνησιμότητας ήταν χαμηλότερος τις πρώτες 30 ημέρες στα μεγάλα νοσοκομεία παρά σε μικρά νοσηλευτικά ιδρύματα.
Οι ερευνητές λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα και των δύο ερευνών, συμπερασματικά κατέληξαν ότι η αγγειοπλαστική δεν θα πρέπει να γίνεται σε μικρά νοσοκομεία, εκτός αν το επιβάλλουν γεωγραφικές συνθήκες ή οικονομικοί λόγοι.
Πηγή: Reuters
health.in.gr
- Πού οδηγούν την τιμή της ζάχαρης τα GLP-1 φάρμακα;
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)




![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442