Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mαραθώνιος «Φάουστ» από τον Πίτερ Στάιν στο Βερολίνο

Mαραθώνιος «Φάουστ» από τον Πίτερ Στάιν στο Βερολίνο

Είκοσι μία ώρες διαρκεί η διήμερη παράσταση του «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Πίτερ Στάιν, η οποία παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο κτίριο της «Αρένα» στο Βερολίνο με πρωταγωνιστή το γνωστό ηθοποιό Μπρούνο Γκαντζ. Η παράσταση - ποταμός παρουσιάζεται κάθε Σαββατοκύριακο και ταξιδεύει τους θεατές σε όλο το έργο του Γκαίτε με μία ανάγνωση του Φάουστ ως εκπροσώπου της τραγωδίας του σύγχρονου ανθρώπου.

69

Είκοσι μία ώρες διαρκεί η διήμερη παράσταση του «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Πίτερ Στάιν, η οποία παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο κτίριο της «Αρένα» στο Βερολίνο με πρωταγωνιστή το γνωστό ηθοποιό Μπρούνο Γκαντζ. Η παράσταση – ποταμός παρουσιάζεται κάθε Σαββατοκύριακο και ταξιδεύει τους θεατές σε όλο το έργο του Γκαίτε με μία ανάγνωση του Φάουστ ως εκπροσώπου της τραγωδίας του σύγχρονου ανθρώπου.

Η παράσταση ξεκινά το Σάββατο στις 3:00 και διαρκεί έως τις 22:30· την Κυριακή ξεκινά στις 10:00 και τελειώνει στις 23:00. Η διάρκεια της παράστασης δεν αποθαρρύνει κανέναν, αφού κάθε Σαββατοκύριακο η «Αρένα» του Βερολίνου γεμίζει με 464 θεατές, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριό τους καταβάλλοντας 62.400 δρχ. έκαστος.


Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, κανένας θεατής δεν δήλωσε κουρασμένος, κανείς δεν είπε ότι βαρέθηκε ούτε εγκατέλειψε την παρακολούθηση της παράστασης πριν ολοκληρωθεί την Κυριακή. Στην παράσταση υπάρχουν πολλά διαλείμματα -άλλα μικρά και άλλα μεγάλα- ώστε να προλαβαίνει ο θεατής να φάει κάτι ή να κάνει μία βόλτα στο κτίριο της «Αρένα», το οποίο χτίστηκε το 1930 και χρησιμοποιήθηκε για χρόνια ως αμαξοστάσιο.


Ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν καταπονούνται οι θεατές οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράσταση δίνει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς ολόκληρο το έργο του Γκαίτε, δηλαδή και το «Φάουστ 2», ένα κείμενο λιγότερο γνωστό από την κλασική ιστορία του Φάουστ, το οποίο μεταφέρεται ολόκληρο για πρώτη φορά στη σκηνή. Το δεύτερο μέρος περιγράφει το ταξίδι του Φάουστ στο χρόνο από την κλασική Ελλάδα μέχρι το 18ο αιώνα.


Η προσέγγιση του Πίτερ Στάιν επικεντρώνεται στις συναντήσεις του πρωταγωνιστή με δεκάδες πρόσωπα στο χρόνο, θεούς και θνητούς, και στους στοχασμούς με έναυσμα την εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας. Εξαιρετική είναι η ερμηνεία του Μπρούνο Γκαντζ, ο οποίος παρουσιάζει τον Φάουστ ως ένα σύγχρονο στοχαστή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024